JATAK: Uslovna kazna za brata Ratka Mladića

Viši sud u Beogradu potvrdio sporazum po kom je brat Ratka Mladića prihvatio kaznu zatvora od godinu dana, uslovno na tri godine, zbog skrivanja svog brata

  • 1

Odeljenje Višeg suda u Beogradu za ratne zločine potvrdilo je sporazum kojim je Branislav Mladić, brat od strica Ratka Mladića, prihvatio kaznu zatvora od godinu dana, uslovno na tri godine zbog skrivanja haškog optuženika.

Advokat Vesna Momčilović potvrdila je da je sud prihvatio sporazum o priznanju krivice između Tužilaštva za ratne zločine i optuženog Branislava Mladića. Ona je dodala da je njen branjenik prihvatio sporazum Tužilaštva imajući u vidu da je za krivčno delo, za koje je optužen, zaprećena kazna od jedne do osam godina zatvora.

- Smatrali smo da je to najcelishodnije, jer zakon predviđa strogu zatvorsku kaznu. Ako je već došlo do krivičnog gonjenja to je najblaža vrsta krivične sankcije - rekla je Momčilović.

Branislav Mladić je optužen da je skrivao brata od aprila 2006. godine do maja 2011. godine u Lazarevu kada je haški optuženik i uhapšen.

(M. S. / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • hercegov grad

    9. avgust 2012 | 09:11

    i ovi misle narod se zakopcava na ledja.Sa malo para sve je pokriveno.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA