SKANDAL: Tompson ima radio-stanicu u Srbiji!

Nekadašnji pripadnik "zengi", poznat po promociji ustaštva i pesmama o ubijanju Srba, većinski je vlasnik radio-stanice "Narodni radio", koja se emituje na teritoriji Beograda

  • 7

Hrvat poznat po svom proustaštvu i pozivanju na ubistvo Srba Marko Perković Tompson vlasnik je radio-stanice koja emituje program na teritoriji Srbije. Radio-stanica "Narodni radio" emituje uglavnom hrvatsku muziku, a u Republičkoj agenciji za elektronske komunikacije kažu da nema dozvolu za emitovanje.

Već tri godine se na teritoriji Beograda, a i šire, na frekvenciji 87,5 emituje "Narodni radio". Ova stanica program emituje nelegalno, odnosno, reč je o piratskoj stanici. Većinu programa čini hrvatski pop-rok i veoma malo srpske i bosanske muzike, a džinglovi i reklame su na hrvatskom jeziku.

Istoimena stanica postoji i u Hrvatskoj, u Zagrebu, a emituje isključivo hrvatsku domaću muziku, i to od 1997. godine. Prema nezvaničnim saznanjima, većinski vlasnik Narodnog radija u Hrvatskoj je pevač i bivši pripadnik "zengi" Marko Perković Tompson, inače poznat po promovisanju ustaštva.

U Republičkoj radiodifuznoj agenciji rečeno nam je da oni nisu nadležni za ovaj slučaj i uputili su nas na Republičku agenciju za elektronske komunikacije. U RATEL-u kažu da Narodni radio nema dozvolu za emitovanje.

- Nedavno je izašla lista emitera bez dozvola i Narodni radio se nalazi na njoj. RATEL vrši samo kontrolnu funkciju. Neko pošalje zahtev, a zatim Ministarstvo za kulturu i informisanje odlučuje da li će ići u inspekciju. Što se RRA tiče, oni samo kontrolišu sadržaj emitera, ali ne i da li neko ima dozvolu za rad - rečeno je u PR službi RATEL.

Prema nezvaničnim saznanjima, postupak protiv Narodnog radija je u toku, ali ova piratska stanica stalno menja mesto emitovanja. Na ovom slučaju zajedno rade inspektori RRA, RATEL i MUP.

(M. S. / Izvor: Kurir)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • hrvat

    9. avgust 2012 | 10:57

    Ma kakvo ustaštvo, kakvo ubijanje Srba! Čovjek je domoljub samo i to je to. A i srpskih stanica ima i u Hrvatskoj i velik dio Hrvata sluša srpsku glazbu, šta ima veze? I da..ako niste znali, ima dosta i Hrvata u Srbiji..zato relax! pozz svima.:)

  • zoki

    9. avgust 2012 | 10:43

    Ovo sto sam procitao moze jos samo u ovoj truloj Srbiji da se desi.dok se ove institucije nagadjaju ko je nadlezan ovaj osvedoceni ustasa u sred Beograda pusta muziku ustasku.Ja bih poceo od ovih institucija jer neznamo koliko je ko love uzeo od tomsona da bi neometano radio toliko godina.molim vas za tako nesto tri dana je dovoljno a ne tri godine. Odgovorne u zatvor zbog nerada za koje su placene i zbog stete drzavi zbog ne placanja poreza.

  • Saša

    9. avgust 2012 | 13:23

    Ovo mu je neko iz Srbije omogučio, jer dok se narod bije i kolje oni rade dogovre i dele pare. A mi se stoko koljimo i dalje jer uvek je dobro imati kvalitetnog neprijatelja na koga možeš da baciš krivnju. Ne mrzi ni Srbin ni Hrvat vec Beograd i Zagreb svojim politikama.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA