Avio-bomba isplivala u centru Morače!

Kupači su prijavili da su pronašli eksplozivnu napravu na dubini od tri metra u Morači, naspram ušća Ribnice. Prošle nedelje u Zeti, nedaleko od ušća u Moraču, pronađeno 350 projektila iz Drugog svetskog rata

  • 0

Avionska bomba teška stotinak kilograma, zaostala iz Drugog svetskog rata, pronađena je u koritu Morače u centru Podgorice!

Kako je saopšteno iz Sektora za vanredne situacije, kupači su prijavili da su pronašli eksplozivnu napravu na dubini od tri metra u Morači, naspram ušća Ribnice.

Prema rečima Radomira Šćepanovića, načelnika Odeljenja za operativne poslove Sektora za vanredne situacije, pretpostavlja se da je reč o avionskoj bombi.

On je naveo da je postavljeno policijsko obezbeđenje na tom delu Morače, a danas će ronioci Centra iz Bijele utvrditi o čemu se tačno radi i proceniti da li je moguće izvaditi bombu.

Prošle nedelje je kilometar i po uzvodno u reci Zeti, nedaleko od ušća u Moraču, pronađeno čitavo "minsko polje" – gotovo 350 projektila (mina, topovske municije, granata) iz Drugog svetskog rata.

Pedesetak projektila su pirotehničari Sektora za vanredne situacije uništili na obali Zete, a ostatak je prebačen u skladište firme "Buster" u Nikšiću.

(I. M. / Izvor: Srna; Foto: Ilustracija)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA