SLUČAJ FAJZER: Tužilaštvo ispituje navode koji se odnose na Srbiju

Nadležno tužilaštvo isptaće deo prijave Komisije za hartije SAD koji se odnosi na Srbiju, a po kome je američka farmaceutska kompanija srpskim doktorima plaćala da povećavaju upotrebu Fajzerovih lekova

  • 0

Nadležno tužilaštvo ispitaće sve navode iz prijave koju je Komisija za hartije SAD podnela protiv famaceutske kompanije "Fajzer"!

Kako saznaje B92 Tužilaštvo će ispitati deo prijave koji se odnosi na Srbiju i nakon toga doneti odluku o eventualnom pokretanju krivičnog postupka.

Gigant je optužen u SAD da je platio milione dolara mita za dobijanje poslova u zemljama istočne Evrope, među kojima je i Srbija. Firme Fajzer i Vajet su platile 60,2 miliona dolara kazne da bi se povukle optužbe.

U delu prijave koji se odnosi na Srbiju navodi se da je predstavnik "Fajzer HCP Srbije" platio put na konferenciju u Čileu jednom lekaru iz državne službe, a u zamenu za njegovu saglasnost da njegovo odeljenje poveća upotrebu i kupovinu "Fajzerovih" lekova.

(M. S. / Izvor: B92 / Foto: Bloomberg)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA