Ugledna američka senatorka u srpskom kokusu u Kongresu

Senatorka iz Nju Hempšira Džin Šahin ima veliki ugled u Američkom senatu i nalazi se na najvišoj poziciji na lestvici američke spoljne politike u Gornjem domu Kongresa

  • 0

Predsedavajuća potkomitetom za Evropu u Američkom senatu Džin Šahin ušla je u srpski kokus u Kongresu SAD, postavši do sada najviše pozicionirani funkcioner Senata koji će moći da utiče na stavove vašingtonske administracije prema Srbiji.

Senatorka Šahin je na mestu predsedavajućeg potkomitetom za Evropu nasledila sadašnjeg američkog predsednika Baraka Obamu. U ovom trenutku u srpskom kokusu se nalazi petoro senatora i 22 kongresmena iz obe partije: demokratske i republikanske.

Senatorka iz Nju Hempšira Džin Šahin ima veliki ugled u Američkom senatu i nalazi se na najvišoj poziciji na lestvici američke spoljne politike u Gornjem domu Kongresa. Šahinova je odluku da uđe u srpski kokus donela nakon angažovanja i razgovora s predstavnicima Ambasade Srbije u Vašingtonu.

Pored nje, jedan od najznačajnijih članova srpskog kokusa je i republikanski senator iz Ohaja Rob Portman, koji se pominje kao mogući kandidat za potpredsednika na izbornoj listi Mita Romnija.

U srpskom kokusu su i demokratski senator Ričard Darbin iz Ilinoja, kao i republikanci Džejms Inhof iz Oklahome i Dejvid Viter iz Luizijane. Predsedavajući srpskim kokusom je kongrsmen Ted Po iz Teksasa.

(M. S. / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA