Obustavlja se prodaja Cecine kuće

Vrhovni kasacioni sud ukinuo presudu po kojoj je Svetlana Ražnatović bila obavezna da Vojislavu Đurkoviću iz Bjeljine isplati dug od 116.063 evra i naložio da se postupak ponovi pred Prvim opštinskim sudom u Beogradu

  • 1

Vrhovni kasacioni sud ukinuo je pravosnažnu presudu nekadašnjeg Drugog opštinskog suda po kojoj je folk pevačica Svetlana Ražnatović bila obavezna da Vojislavu Đurkoviću iz Bjeljine isplati dug od 116.063 evra pripadajuće kamate, pošto je usvojio njen zahtev za reviziju.

Najviši sud u zemlji je naložio da se suđenje po Đurkovićevoj tužbi ponovi pred Prvim osnovnim sudom u Beogradu, zbog čega će biti obustavljen izvršni postupak za prodaju dela Ražnatovićkine kuće u Ulici Ljutice Bogdana u Beogradu.

Portparol Prvog osnovnog suda u Beogradu Goradana Vuković izjavila je danas Tanjugu da se taj sud oglasio stvarno nenadležnim zbog vrednosti spora (visini novčanog iznosa) i predmet prosledio Višem sudu u Beogradu.

- Taj postupak bio je u fazi izvršenja pred Prvim osnovnim sudom u Beogradu koji je doneo rešenje po kom je bilo naloženo izvršenje da se naplata duga izvrši prodajom dela kuće Svetlane Ražnatović u Ulici Ljutice Bogdana, u kojoj ona trenutno izdržava kaznu kućnog zatvora - podsetila je Vukovićeva.

S obzirom da je ukinuta izvršna isprava - odnosno presuda Drugog opštinskog suda, prema rečima Vukovićeve, sud će postupitu u skladu sa zakonom koji predviđa da se izvršenje obustavlja ukoliko bude ukinuta izvršna isprava.

Ta kuća je već pod hipotekom koja je upisana kao garancija da će Ražnatović uplatiti državi iznos od milion evra, na koji je osuđena zbog malverzacija sa prodajom fudbalera "Obilića".

(Tanjug)

 

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • kiklop

    20. januar 2012 | 09:00

    Nju niko nikada nece izbaciti iz kuce, ona je nacionalna "velicina"

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA