Putin se teško budi

Premijer Rusije kritikovao odluku vlade da se kazaljke u jesen više ne vraćaju sat unazad

  • 0

Ruski premijer Vladimir Putin priznao je danas da se izjutra teško budi i da nije preterano oduševljen odlukom ruske vlade da se ukine zimsko računanje vremena koja Moskvu u decembru i januaru drži u mraku gotovo do 10 sati, prenosi AFP.

On je obećao da će se, ukoliko u martu bude izabran za predsednika, založiti da se vrati zimsko računanje vremena.

Rusija je od ove godine još jedan sat ispred evropskog vremena tokom zimskih meseci posle odluke da u jesen više ne vraća kazaljke unazad. Ruski predsednik Dmitri Medvedev je tada tu odluku obrazložio time da promena vremena kod Rusa izaziva "stres i oboljevanje".

Tokom susreta s fudbalskim navijačima u Sankt Peterburgu, Putin je rekao da to nije bila najbolja ideja i priznao da se "oduvek teško budio".

Ruski premijer je poznat po tome što vladine sastanke započinje tek u ranim popodnevnim satima, a ima i običaj da kasno uveče nenajavljeno posećuje televizijske studije, pa čak i fabrike.

Na opasku jednog navijača da se od odustajanja od zimskog vremena fudbalske utakmice koje se igraju u Evropi u Rusiji prikazuju tek kasno uveče, Putin je odgovorio da će "svakako o tome obavestiti Dmitrija Anatoljeviča (Medvedeva)".

(tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA