U Vranju sprečena trgovina ljudima iz Avganistana

Sumnja se da su osumnjičeni, sa jednim maloletnikom iz Preševa, 7. avgusta ove godine, u selu Trnava kod Preševa, prihvatili devet državljana Avaganistana, koji su na nedozvoljen način prešli državnu granicu između Makedonije i Srbije - stoji u policiskom saopštenju

  • 0

Protiv Fatmira J. (1989) i Ejupa S. (1993), obojica iz Preševa, policija u Vranju podnela je krivičnu prijavu Osnovnom javnom tužilaštvu, zbog postojanja osnovane sumnje da su izvršili krivično delo nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudima.

- Sumnja se da su osumnjičeni, sa jednim maloletnikom iz Preševa, 7. avgusta ove godine, u selu Trnava kod Preševa, prihvatili devet državljana Avaganistana, koji su na nedozvoljen način prešli državnu granicu Makedonije sa Srbijom -  stoji u policiskom saopštenju.

Fatmir J. i Ejup S. smestili su krijumčarena lica u kombi sa namerom da ih prevezu do Bujanovca, predaju drugom licu i tako obezbede nedozvoljen tranzit teritorijom Republike Srbije u čemu su ih sprečili pripadnici policije.

Pošto je Tužilaštvo stavilo zahtev za sprovođenje istrage, osumnjičeni Fatmir J. i Ejup S. privedeni su istražnom sudiji Osnovnog suda u Vranju, koji im je odredio pritvor do mesec dana.

Policija takođe saopštava da će protiv maloletnika biti podneta krivična prijava Višem javnom tužilaštvu u Vranju, zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršilo krivično delo nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudima.

Pet stranih državljana su, uz zahtev za pokretanje prekršajnog postupka zbog nezakonitog prelaska državne granice i nezakonitog boravka na teritoriji Srbije, privedeni sudiji Prekršajnog suda u Preševu.

Njima je sudija izrekao kaznu zatvora od po deset dana i zaštitnu meru udaljenja sa teritorije Republike Srbije u trajanju od po 12 meseci.

(I. M. / Izvor: Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA