SRBIJA, BRALE: Pregradio reku da bi zalivao njivu!

- Pregledom ribolovne vode petinske reke Bistrice ustanovili smo da je kanalima promenjen vodotok reke. U pojedinim delovima nije ostavljen ni biološki minimum vode, pa je tako kod naseljenih mesta Dvorane i Modrica reka potpuno presušila - rekao je načelnik Ribočuvarske službe Milan Milošević

  • 0

Ribočuvarska služba "Rasina plus" u Kruševcu podneće prekršajnu prijavu protiv D. M. iz Petine jer je pregradio reku Bistricu kod ovog mesta kako bi navodnjavao svoju njivu, rekao je načelnik ove službe Milan Milošević.

- O tom događaju Ribočuvarsku službu obavestili su meštani, koji su primetili da je reka u jednom delu pregrađena, kao i da je zbog nedostatka vode riba u tom delu uginula - rekao je Milošević.

- Pregledom ribolovne vode petinske reke Bistrice ustanovili smo da je kanalima promenjen vodotok reke. U pojedinim delovima nije ostavljen ni biološki minimum vode, pa je tako kod naseljenih mesta Dvorane i Modrica reka potpuno presušila - kazao je Milošević.

On je naglasio da je Ribočuvarska služba na licu mesta zatekla D. M., koji je prokopavao kanal i pumpom izvlačio vodu iz reke kako bi navodnjavao kupine na svom imanju.

- Napravili smo zapisnik i protiv njega biće podneta prekršajna prijava - rekao je Milošević, i dodao da su o ovom događaju obavešteni vodoprivredni i inspektor za zaštitu životne sredine.

Načelnik komunalne policije u Kruševcu Jovica Vesić rekao je da su komunalni policajci na terenu utvrdili da je reka u Petini pregrađena, tačnije da je izmenjen vodotok reke, i dodao da je u toku utvrđivanje prekršajne odgovornosti.

(I. M. / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA