ENIGMA: Da li je Divac prodao "Voda vodu"?

Na kapiji fabrike u Gornjoj Toplici kod Mionice osvanuo je naziv "Laroucci voda". Ime je promenjeno i u Registru, ali se kao vlasnik i dalje vodi Vlade Divac

  • 1

Višegodišnja je dilema da li "Voda voda" pripada Vladi Divcu, kao što piše u Registru privrednih društava, ili Vojinu Đorđeviću, koji to već pet godina pokušava da dokaže kroz sudski spor. Ipak odnedavno je ubačen i novi igrač - firma "Laroucci" iz Bahreina.

Tek, na kapiji fabrike u Gornjoj Toplici kod Mionice osvanuo je naziv "Laroucci voda". Ime je promenjeno i u Registru, ali se kao vlasnik i dalje vodi Vlade Divac. Doduše, samo u ovoj godini izvršeno je više promena u podacima koji se evidentiraju kod Agencije za privredne registre.

Naime, u februaru je ispred imena "Voda voda" dodato i "Laroucci", a pre desetak dana je i to preimenovano u "Laroucci voda". Takođe, promene su se dogodile i u upravljačkom delu firme.

Do februara ove godine, direktor "Voda vode" bez ograničenja bio je Zvonko Nikezić, inače vlasnik "Ces mekona", konsultantske kuće čiji je direktor, pre nego što je postao prvi čovek Agencije za privatizaciju, a kasnije i premijer bio Mirko Cvetković.

Tu vezu bivšeg predsednika Vlade sa "Ces mekonom", kome su povereni poslovi konsultanta u brojnim privatizacijama, Evropska unija je stavila na listu od 24 sporna slučaja, u kojima se sumnja na visoku korupciju.

Pre dve godine licenca je i zvanično oduzeta i doneta je zabrana da se pod tim imenom prodaje, ali je proizvodnja nastavljena.

Ipak, poslednjih meseci se izgleda nešto događa sa ovom fabrikom, a prvi signal, osim promene imena, jeste i odlazak Nikezića, piše "Danas".

Nikezić je do februara, kao predstavnik državnog udela, bio i u upravnom odboru "Agrobanke", ali je na tu funkciju dao ostavku nekoliko meseci pre nego što je banka "pukla". Na njegovo mesto direktora u "Voda vodi", ali sa znatno manjim ovlašćenjima, došao je Miroslav Lazić, a time se objašnjava i veza sa kompanijom "Laroucci".

Naime, Lazić je od 2007. godine bio jedan od vlasnika firme "Laroucci era", ali je ona po odredbama o automatskom stečaju ugašena u januaru ove godine.

- "Voda voda" nije prodata, ušli smo samo u poslovni aranžman sa jednim inostranim konzorcijumom koji finansira proizvodnju i prodaju, a profit se deli. Uslov tog konzorcijuma bio je da se izmeni ime proizvoda, jer smo sa tim i inače imali problema - rekao je Lazić

Prema njegovim rečima, Divac je i dalje jedini vlasnik.

(I. M. / Izvor: Danas)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Favour

    29. septembar 2012 | 15:23

    I needed to post you one ltilte note in order to say thanks the moment again relating to the remarkable views you have shown on this site. It's really particularly open-handed of people like you to deliver unreservedly what exactly many individuals would've distributed for an electronic book to help make some cash on their own, even more so now that you might well have done it if you wanted. The good ideas in addition worked like the easy way to fully grasp some people have the identical fervor the same as my very own to see lots more concerning this problem. Certainly there are a lot more enjoyable opportunities in the future for folks who looked at your blog.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA