Kako su novinari naseli na vest o Akropolju i kiselom kupusu...

Na vest da je grčka policija uhapsila izvesnog Sretena Vidića iz Bijeljine na granici s Makedonijom, nakon što je kod njega pronašla kamen težak tri kilograma ukraden s Akropolja, koji mu je bio potreban za kiseljenje kupusa, nasela većina naših medija

  • 1

Vest da je grčka policija uhapsila izvesnog Sretena Vidića iz Bijeljine na granici s Makedonijom, nakon što je kod njega pronašla kamen težak oko tri kilograma ukraden s Akropolja, koji mu je bio potreban za kiseljenje kupusa, brzinom munje preneta je na skoro svim informativnim portalima.

Međutim, nakon kratke zabune, saznalo se da je reč o novinarskoj "patki", odnosno lažnoj, šaljivoj vesti, koju je plasirao sajt Balkan tajms, sličan već čuvenom Njuz.netu.

Uz neverovatne navode o krađi kamena zbog kiseljenja kupusa, ističe se da je za ovo krivično delo u Grčkoj predviđena kazna zatvora od tri do pet godina. Navodi se da su grčki mediji preneli da je Vidić tokom obilaska Akropolja ukrao kamen, a zatim pokušao da ga donese u BiH, u putnoj torbi koju je sakrio ispod sedišta.

Uhapšeni Vidić policiji je navodno rekao da nije znao za strogu zabranu uzimanja kamenja i priznao da mu se kamen dopao jer ima idealan oblik za pritiskanje kiselog kupusa.

Prema grčkom zakonu, čitav prostor Akropolja smatra se istorijskim nasleđem, a za odnošenje kamenja sa njega predviđena je kazna zatvora od tri do pet godina, navodi se u šaljivoj vesti Balkan tajmsa.

(I. M.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • NOVAK ALIMPIĆ

    11. avgust 2012 | 19:54

    Što jes jes,u Crnu Goru hapse turiste koji ne ponesu 30 kila kamena...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA