Izabrani kandidati za VSS

Održani izbori u apelacionim sudovima za upražnjeno mesto člana Visokog saveta sudstva

  • 0

Sudije Miroljub Tomić i Zorana Delibašić dobili su najviše glasova na izborima za upražnjeno mesto člana Visokog saveta sudstva iz reda sudija apelacionih sudova, saopštila je Izborna komisija VSS.

Na osnovu izbornog materijala primljenog iz sva četiri biračka odbora, Komisija je utvrdila da je sudija Tomić dobio 126 glasova, a Delibašić 61.

Na izborima u apelacionim sudovima u Beogradu, Novom Sadu, Nišu i Kragujevcu, koje je bilo tajno, kako je navedeno, od ukupno upisanih 217 sudija birača, glasao je 201 ili 92,63 odsto.

Izbori za upražnjeno mesta člana VSS održani su pošto je sudija Apelacionog suda u Beogradu Milimir Lukić 23. novembra 2011. podneo ostavku na članstvo u tom telu.

Kandidate koji su dobili najviše glasova sva četiri apelaciona suda Visoki Savet sudstva predlaže Narodnoj skupštini, koja bira izborne članove Saveta s mandatom od pet godina.

VSS ima ukupno 11 članova, od toga osam izbornih.

U Visokom savetu sudstva upražnjeno je još jedno sudijsko mesto posle hapšenja sudije Blagoja Jakšića koji je na tu dužnost izabran iz redova sudija prekršajnih sudova.

Od tada Savet radi u nepotpunom sastavu.

(Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA