OD TUGE: Branislav Peranović smršao 16 kilograma!

Sveštenik osumnjičen da je 6. avgusta ubio Nebojšu Zarupca slabo jede u zatvoru, ne uzima čak ni omiljene med i ribu, kaže njegov advokat Ilija Radulović, koji je od klijenta dobio i listu od 17 knjiga koje želi u ćeliji

  • 1

Sveštenik Branislav Peranović, osumnjičen da je 6. avgusta ubio Nebojšu Zarupca, štićenika Centra za odvikavanje od droge "Sretenje" u Jadranskoj Lešnici, smršao je čak 16 kilograma u poslednjih nekoliko dana!

- Otac Branislav slabo jede, smršao je dosta od tuge. To nije čin nikakvog protesta. Verovatno mu treba još vremena da se privikne na novonastalu situaciju. Čak ni ribu, ni med ne jede, iako mu je to omiljena hrana. Više puta mi je ponovio da se kaje zbog svega što se dogodilo i da ga je to duboko pogodilo - kaže Peranovićev advokat Ilija Radulović.

Utamničeni sveštenik svom zastupniku predao je i listu od 17 knjiga, koje traži da mu se isporuče u ćeliju u ćeliji Okružnog zatvora u Šapcu. Među njima su i Sveto pismo i brojna duhovna literatura.

Sveto pismo je na prvom mestu. Na listi je Dmitrij Sergejevič Mereškovski, ruski prozni i dramski pisac, pesnik i književni  istoričar i filozof, Rene Genon, jedan od najpoznatijih uporednih istraživača religija, Vladimir Arsenjev, jedan od najznačajnijih ukrajinskih pisaca fantastike, kao i slavista Solovjev.

Advokat navodi da je svešteniku najteže palo što ne sme da  nosi mantiju u zatvoru.

- Kućni red zabranjuje da nosi mantiju i nalaže da bude isključivo u zatvorskoj odeći. Od srede će najverovatnije početi da uzima posnu hranu. Smešten je u grupnu sobu Okružnog zatvora u Šapcu sa još šestoricom pritvorenika. Prema njemu se svi korektno odnose - zdravstveni radnici, pritvorenici i stražari. Rekao mi je da se kaje zbog svega što se dogodilo i da ga je to jako potreslo. Pogrešio je u proceni, jer je prevideo da je jetra Nebojše Zarupca u katastrofalnom stanju i da je na izdisaju – kaže Radulović.

(Telegraf.rs / Informer)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Joca

    18. avgust 2012 | 18:24

    joj radulovicu s... mi se od tebe vise...podneo si krivicnu prijavu protiv irineja a covek ni kriv ni duzan. Ok, ti podrzavas lopove Artemija i Lavrentija kamatase jer su prodane duse kao i ti.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA