Kerum bankrotirao, nestalo 400 miliona evra!

Pet miliona evra, koliko je ostalo na računu kompanije "Kerum", splitski gradonačelnik stavio u svoj džep. Posvađao se sa sestrom, umesto nje na direktorsko mesto postavio je brata Jureta koji je do sada uzgajao luk

  • 0

Svetleće reklame "Kerum" na prodavnicama širom Hrvatske više ne sijaju. Splitski gradonačelnik Željko Kerum, donedavni vlasnik lanca prodavnica, prodao je sve što je imao u Splitu i Zagrebu, ali i u manjim mestima širom Hrvatske.

Od poslovnog carstva Kerum, koje je do skoro bilo "teško“ više od 400 miliona evra, nije ostalo ništa. Pet miliona evra, koliko je ostalo na računu kompanije, Kerum je stavio u svoj džep.

Najvernija saradnica Željka Keruma, sestra Nevenka Bečić, takođe je napustila Keruma, nezadovoljna ponašanjem svog brata. Uspešno je vodila poslovanje njegove kompanije sve dok Kerum nije počeo da vuče nerazumne poteze. Kerumova sestra zatražila da je makne s direktorskog mesta i zamenio ju je njihov brat Jure Kerum. S biznisom Jure nema mnogo veze, osim što uzgaja luk i što je tri godine proveo u Africi tražeći recepte za dug i zdrav život.

- Učio sam od plemena Čuzi vuzi i to je dovoljno da sada uspešno vodim kompaniju - kaže Kerumov brat Jure.

Nedavna žestoka svađa Brace i Seke, kako u Hrvatskoj zovu Keruma i Nevenku Bečić, izazvala je probleme u porodici, jer je po mnogima upravo Nevenka bila stub kompanije, ali i cele familije uključene u biznis.

Splitski gradonačelnik sve se ređe pojavljuje i na svom radnom mestu, ali i kao poslanik parlamenta, gde je proveo samo osam časova. Tuže ga i sugrađani da ih vređa, preti, a jedan tvrdi da mu je Kerum zapretio i da će ga ubiti.

Svakodnevno Kerum vređa novinare koji mu postavljaju pitanja o katastrofalnom stanju blagajne u Splitu, gradu koji je u bankrotu. Od silnih obećanja kako će od Splita napraviti evropsku metropolu na kraju nije ostalo ništa.

Najveće poteškoće nastale su kada Kerum nije imao para da dovrši preuređenje hotela "Marjan" u Splitu. U međuvremenu su i banke napustile Keruma, a niko za sada nije zainteresovan da preuzme njegove poslove u turizmu, smatrajući da je napravio prevelike dugove koje nije moguće pokriti. On je tako bio prisiljen da prodaje deo po deo imovine, od restorana i kafića do poslovnog prostora.

(Telegraf.rs / Novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA