TITO I JA TURIZAM: Američki studenti u Kumrovcu polažu zakletvu Brozu!

Američka turistička agencija "Net Travel Service" organizovala je za studente iz SAD turistički obilazak Hrvatske koji uključuje posetu Kumrovcu i polaganje zakletve Josipu Brozu Titu, pa če tako od sledeće godine američki diplomci nastaviti dugogodišnju tradiciju pionira

  • 0

Američka turistička agencija "Net Travel Service" organizovala je za studente iz SAD turistički obilazak Hrvatske koji uključuje posetu Kumrovcu i polaganje zakletve Josipu Brozu Titu, pa će tako od sledeće godine američki diplomci nastaviti dugogodišnju tradiciju pionira.

- U SAD postoji veliko interesovanje  za ovakve aranžmane. Američki studenti ne mogu da diplomiraju ako kratko vreme ne provedu u inostranstvu. Naša kancelarija u Bostonu ima posebno odeljenje koji se bavi ovakvim programima - kaže Mirela Sučić Čevra, direktor NTS-a.

Za sada je projekat u razvoju, a prvi gosti dolaze, bude li sve prema planu, već naredne godine. Plan je da “Putevi Tita” ne budu samo obična turistička tura, već i naučno putovanje. Tako bi program uključivao i predavanja istoričara i drugih naučnika. Kao obavezna stanica spominje se Brozova rodna kuća u Kumrovcu, ali nisu isključene i druge istorijski važne lokacije.

- Planiramo sedmodnevni program. Obilazićemo lokacije vezane za Titov život poput Kumrovca, Bleda, Ljubljanje, Zagreba i Beograda, zatim Briona, a možda i Golog otoka. Smatramo da je Tito kao svetska istorijska ličnost element na kojem možemo graditi pristup ovom tržištu - objašnjava Sučić Cevra.

Uz edukaciju, zainteresovane studente i profesore očekuje i puno zabave. Svako od njih dobiće i svoju pionirsku uniformu sa plavom kapom i crvenom maramom. Svi će imati prilike da nauče pionirsku zakletvu, a u planu su i susreti s članovima društva posvećeni Titovom liku i delu, kao i te s ljudima koji su preživeli bitke u Drugom svetskom ratu.

(I. M. / Izvor: Jutarnji lst)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA