ŽURKA U ZATVORU: Uroš Mišić mokrio po vratima vaspitača!

Navijač Zvezde i još šestorica osuđenika posle incidenta biće pod pojačanim nadzorom vaspitača do odluke o kažnjavanju, a u toku je utvrđivanje odgovornosti zaposlenih

  • 8

Uroš Mišić (23), navijač Crvene zvezde, osuđen na 5,5 godina zatvora zbog napada na žandarma Nebojšu Trajkovića, napio se u Kazneno-popravnom zavodu u Valjevu i napravio pravi skandal, prenosi "Informer". Pijani robijaš je urinirao po vratima vaspitača, a onda izvređao stražare i njihovog zapovednika.

Pijanku u zatvorskom domu kulture organizovao je 9. avgusta Marko Guzijan Cuner, koji je osuđen zbog dvostrukog ubistva u Zemunu 2007.  godine. Na žurki je bilo desetak osuđenika, mahom iz Beograda, a istraga tek treba da utvrdi ko je i kako doturio alkohol robijašima i dopustio ovu terevenku.

Kako saznajemo, osuđenici su celo veče pili i slušali glasnu muziku. Mišić se, kako tvrdi izvor "Informera", dobro napio i u jednom trenutku došao do vrata kancelarije vaspitača i urinirao po pragu. Jedan stražar je video Mišića i odmah ga poveo do dežurnog nadzornika, dok su ostali zatvorenici, koji su prisustvovali žurki, krenuli za njima kako bi "branili" kolegu.

Izvor navodi da je u ovom "veselom" društvu, pored Cunera, bio i Marko Blagojević Kecman, osuđen zbog ubistva Aleksandra Pantića (24), navijača Partizana u dogovorenoj tuči na stadionu FK "Žarkovo" jula 2007. godine.

- U međuvremenu je pozvan i načelnik službe obezbeđenja Ljubisav Pantelić, čije je pojavljivanje posebno iznerviralo Mišića. Uneo mu se u facu i rekao "Šta ti hoćeš, zaljubljeni?", aludirajući na Pantelićeve navodne ljubavne afere sa pripravnicama. Posle prepirke, pozvana je patrola saobraćajne policije koja je uradila alko-test svim osuđenicima. Mišić je naduvao 1,06 promila, ali to je bilo četiri sata posle terevenke, tako da je pre testa imao barem dva! Svi koji su imali alkohol u krvi završili su u istražnom zatvoru, navodi izvor, napominjući da još nije utvrđeno kako je alkohol dospeo među zatvorenike.

U KPZ Valjevo postoje dve frakcije osuđenika: "seljačka" i "beogradska". Prvoj frakciji pripadaju osuđenici iz Novog Sada, Niša, Jagodine, dok su u drugoj robijaši iz Beograda i okoline. Vođe beogradskog klana su Marko Guzijan, koji je vođa dela zatvora zvanog "krug", kao i Mišić, koji je vođa "režije". Pripadnici ova dva klana su razdvojeni, ručaju i šetaju u različito vreme i nemaju dodira. Zato je čudno kako se Mišić uopšte  pojavio na žurki koju je organizovao Cuner.

Telegraf.rs je povodom ovog incidenta tražio objašnjenje Uprave za izvršenje krivičnih sankcija, koja nam je potvrila da će protiv svih osuđenika koji su umešani u incident biti pokrenut disciplinski postupak.

- Sedam osuđenika je izdvojeno od ostalih i izrečena im je mera pojačanog nadzora do odluke o kažnjavanju. U toku je utvrđivanje odgovornosti zaposlenih, a disciplinski postupak će bii pokrenut protiv dva vaspitača, načelnika Službe obezbeđenja, jednog nadzornika Službe obezbeđenja i dva starija komandira. KPZ za mololetnike u Valjevu ne spada u kategoriju maksimalno obezbeđenih zatvora, već je to sistem takozvanog zajedničkog zatvora gde su svi smešteni na jednom mestu što otežava apsolutnu kontrolu - objasnili su iz Uprave za izvršenje krivičnih sankcija.

( Telegraf. rs / Izvor: Informer)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Toni

    14. avgust 2012 | 17:52

    Vratite 10 god. malom majmunu.

  • gagule

    15. avgust 2012 | 11:59

    ne razumem kako je ovaj indijanac vodja nekog klana.Sta je on to uradio osim sto je na kukavicki nacin gurnuo baklju u lice policajcu?

  • voodoo

    14. avgust 2012 | 23:16

    mi smo banana drzava. zatvor umesto da prevaspita, omogucava zurke. nek je veselo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA