Peranovićeva žena: Zarubac je bio Branislavov favorit!

Popadija Milanka Peranović brani supruga Branislava tvrdeći da je plemenit čovek i da je bio posvećen borbi za život svojih štićenika

  • 0

Prvi svedok u istrazi protiv sveštenika Branislava Peranovića (54), osumnjičenog za teško ubistvo Nebojše Zarupca (39), štićenika Centra za odvikavanje od droge “Sretenje” u Jadarskoj Lešnici kod Loznice, danas je bila Peranovićeva supruga Milanka.

Popadija je pred istražnim sudijom Višeg suda u Šapcu svedočila više od sat i po vremena. Ona je izjavila da je Nebojša Zarubac kategoričkom odlukom o odlasku prekršio zavet koji je dao njenom suprugu da će ostati u Centru sve dok bude postojao, potvrdio je za Telegraf.rs Peranovićev advokat Ilija Radulović.

- Zarubac je bio jedan od četvorice privilegovanih štićenika. Branislav mu je dao nadimak "Moj favorit", verovao je da će istrajati i imao je neograničeno poverenje u njega.  Nebojša se Branislavu zavetovao da će ostati u Lešnici sve dok kamp bude postojao. Nebojša je posle odsustva od šest dana naglo promenio odluku. Prvog dana je došao u pratnji ujaka i Branislavu poklonio izrezbarenu stolicu, neprocenjive vrednosti, u znak zahvalnosti. Sumnjamo da je tada prošvercovao i drogu i da je ona bila sakrivena negde u šumi. Odluku o napuštanju je saopštio 6. avgusta. Bio je kategoričan, iako ga je Branislav ubeđivao da boravak u kampu i apstinencija za njega znače život, a odlazak i kontakt sa drogom smrt - rekla je Milanka Peranović.

Nebojša Zarubac je, prema rečima popadije, bio odgovoran sve do kobnog odsustva od šest dana.

- Bio je zadužen za dva konja i voćnjak. Svakog dana je jahao konje i mogao je da pobegne ili da ih proda za drogu, ali to nije učinio. Branislav ga je krunisao poverenjem i on to nije zloupotrebio. Bio je najbolji štićenik u grupi od njih 40, koliko ih je bilo u Centru pre nemilog događaja. Odgovorno je obavljao sve zadatke, bio je perfekcionista. Kroz Centar je od njegovog osnivanja prošlo 1.300 štićenika, ali se Nebojša izdvajao doslednošću. Verovali smo da će istrajati i da neće poželeti ponovo da se drogira, jer se ugojio devet kilograma i bolje je izgledao - rekla je Milanka Peranović.

Supruga osumnjničenog sveštenika je istakla da je ponosna na svog muža.

- Branislav je plemenit čovek, bio je posvećen borbi za život štićenika. Mnogima je kumovao i odlazio im na krsne slave, kao što su i oni dolazili kod nas - rekla je Milanka Peranović u odbranu svog supruga.

Popadija juče nije želela da daje izjave za medije, već nas je uputila na advokata Iliju Radulovića.

- S novinarima ne pričam. Objavljene su svakakve bljuvotine i bolje je da ništa ne kažem, jer će u protivnom pljuštati tužbe. Nemojte me više zvati - bila je izričita Milanka Peranović.

Dvojica Peranovićevih saradnika, Nemanja Radosavljević Keba i Dragan Mirkov Mrvica, biće saslušani kao svedoci u nastavku istrage. Njima sud tek treba da pošalje pozive, posle čega će biti zakazan datum saslušanja.

(A. T. )

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA