KAO U FILMU: Jurili pijano prase na 10.000 metara!

Srpski stjuardi i stjuardese nailazili su tokom letova na neverovatne situacije - od porađanja putnica, do jurenja prasića

  • 0

Srpski stjuardi i stjuardese tvrde da se svaki let razlikuje i da su tokom karijere nailazili na neverovatne situacije - od porađanja putnica, do jurenja prasića!

- Uvek ću pamtiti jedan let za Singapur. Neki baka i deka su pošli da posete sina i poneli mu kolače, piće, sve po protokolu, pa, naravno, i prase! Mi smo mislili da je pečeno, a oni su ga samo napili i uspavali. Usred leta prase se probudi i počne da trči po avionu, a mi u šoku, ne znamo gde ćemo pre! Trči, smiruj putnike, hvataj prase! - priča Ana Rolinger koja je ceo radni vek provela u avionu.

Ona dodaje da ni porođaji u avionu nisu bili retki.

- Dešavalo se da putnica dobije trudove, a tada nema drugog da reaguje, morate vi - kaže Ana i otkriva da je tokom leta, ipak, najviše volela gromove.

- Zamislite, eto, u vazduhu ste, a okolo grmi, pa vam se čini obasjan je ceo svet! - opisuje ona.

Ipak, sa lepim trenucima ide i opasnost.

- Sedeo sam u kabini i pio kafu kada sam osetio naglo propadanje. Kafa mi je poletela iznad šoljice, bilo je baš gusto, kao u nekom filmu - priča u prostorijama Vazduhoplovnog saveza Srbije Nebojša Čović, stjuard u penziji.

U uniformi su, dodaje Čović, uživale i stjuardese, ali i muške kolege, a dame su, bez obzira na kontinente, uvek padale na njih.

- Dame su oduvek volele muškarce u uniformi. Ranije su se malo teže razlikovale uniforme pilota i stjuarda, a mi se nismo žalili - kroz osmeh kaže Nebojša.

(Telegraf.rs / Izvor: Alo)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA