SNP NAŠI: Više od 120.000 ljudi igralo "Pucaj u Pusi Rajot"!

Igrica je koncipirana tako da je pucanje simbolično, ne u njihove stvarne likove, već u tri figure u obliku glava maskiranih specifičnim maskama koje koriste članice ove grupe u svojim satanističkim kvaziperformansima, piše u saopštenju Pokreta

  • 1

Pokret "Naši" napravio je onlajn igricu pod nazivom "Shoot the Pussy Riot - smert vragam!", odnosno "Pucaj u Pusi Rajot - smrt đavolima".

- Ovo je novi tip igre u žanru pucačine, reč je o pucačini u tri lica - objasnio je na sajtu ove organizacije Vjekoslav Cerina, autor igrice.

U ovoj organizaciji tvrde da nije reč o pozivu na ubistvo. On objašnjava da članice ove grupe treba lečiti.

- Igrica je koncipirana tako da je pucanje simbolično, ne u njihove stvarne likove, već u tri figure u obliku glava maskiranih specifičnim maskama koje koriste članice ove grupe u svojim satanističkim kvaziperformansima - piše u saopštenju Pokreta.

Dodaje se da je do danas igricu odigralo više od 120.000 ljudi, kao i da je vest o njoj preneta u srpskim, ruskim, slovačkim i poljskim medijima.

Inače, za danas u 17 sati je najavljen protest podrške ruskim pankerkama ispred Ambasade Rusije u Beogradu. Organizatori su najavili minut ćutanja za slobodu govora. Osim Beograda protesti podrške biće organizovani i u ostalim gradovima poput Pariza, Londona kao i u samoj Moskvi.

"Pusi Rajot" je pankerska grupa koja je u najvećoj moksovskoj crkvi, Hramu Hrista Spasitelja, u februaru izvele performans kritikujući vlast Vladimira Putina.

Danas bi u Moskvi trebalo da bude izrečena presuda članicama ove pank grupe.

Igricu "Pucaj u Pusi Rajot" možete igrati ovde.

(I. M. )

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • andrija

    18. avgust 2012 | 23:09

    MA KAKVA PODRŠKA! ŠTO NISU UŠLE U DŽAMIJU DA DRŽE PERFORMANS? BRAVO ZA PUTINA, JOŠ JEDNOM. VEĆ ME JE ODUŠEVIO ZBOG ZABRANE GEJ PARADE.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA