Gari Kasparov uhapšen i pretučen zbog "Pusi rajota" (VIDEO)

Bivši svetski prvak u šahu ugrizao je policajca za prst i ruku, prenela je ruska novinska agencija

  • 1

Bivši šahovski šampion Gari Kasparov nalazi se među 30-ak osoba koje su uhapšene u petak ispred suda u Moskvi, koji je članice punk grupe "Pusi rajot" proglasio krivima za huliganstvo i osudio svaku članicu tog benda na po dve godine zatvora.

Na televizijskom snimku vidi se kako policajci guraju proslavljenog šahistu Kasparova u "maricu", dok on zahteva da mu kažu gde ga vode, prenosi Bi-Bi-Si.

Na njegovom Fejsbuk profilu kasnije je objavljeno: "Nije došao da protestuje, nego je jednostavno bio tamo, a policija ga je okružila i strpala ga u kombi".

Malo kasnije objavljena je fotografija Kasparova u "marici" uz propratni tekst: "Nalazi se u policijskoj stanici. Pretučen je, ali kaže da je dobro. Nije siguran šta sledi. Čini se da policija čeka naređenje odozgo".

Ruska novinska agencija objavila je da je Kasparov ugrizao policajca, a prema navodima, on je policajca ugrizao za prst i ruku, i tom službenom licu je posle napada pružena lekarska pomoć.

Bivši svetski prvak napustio je šah 2005. godine i osnovao pokret Ujedinjeni građanski front, koji je jedan od najžešćih kritičara politike ruskog predsednika Vladimira Putina.

(D. Z. / Izvor: Jutarnji list)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Драган

    18. avgust 2012 | 15:19

    Сматрам да му то што је био шаховски првак не даје за право да се понаша како се већ понаша.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA