SLUČAJ PERANOVIĆ: Svedok tvrdi da se Zarubac u centar vratio drogiran!

Nemanja Radosavljević Keba i Dragan Mirkov Mrvica u istrazi izjavili da sveštenik Peranović nije tukao Nebojšu Zarupca

  • 10

Nebojša Zarubac (39) bio je pod dejstvom droge kada se posle šestodnevnog dopusta vratio u Centar za odvikavanje od droge “Sretenje” izjavio je u istrazi Nemanja Radosavljević Keba.

Svedok Radosavljević je pred istražnim sudijom Višeg suda u Šapcu u istrazi protiv sveštenika Branislava Peranovića, koji se sumnjiči za teško ubistvo Nebojše Zarupca, bio izričit da pokojnik nije žrtva batinanja, potvrdio je za Telegraf. rs advokat Ilija Radulović.

Na pitanje kako je  Zarubac izgledao kada se vratio, svedok Keba je rekao da je na prvi pogled uočio da je drogiran.

- Bio sam prisutan kada se Zarubac u pratnji ujaka vratio u Centar. Nismo ga pretresali, uprkos strogim pravilima, jer je otac Peranović imao neograničeno poverenje u njega. Po zenicama sam mu video da je drogiran! Rekao sam to sveštenikovoj ženi, popadiji Milanki, ali je ona insistirala da ne dižem uzbunu. Rekla mi je : "Nemoj Branislavu da kvariš raspoloženje, vidiš da je sav ozaren što se Nebojša vratio" - rekao je Radosavljević.

Keba je, kako nam je preneo advokat Radulović, izjavio da su se posle toga dogovorili da prate Zarupca.

- Peranović je naredio pregled svih soba, pa i Nebojšine. Kontrola je bila uobičajena jednom mesečno, jer su u Centru bili zabranjeni droga, novac i oružje. Nebojša se uvredio što pretresamo i njegovu sobu, jer je do tada bio privilegovan. Zbog toga je izmislio da mu je neko ukrao 6.000 dinara iz sobe! Odveli smo ga kod oca Branislava na razgovor, jer se i on naljutio što mu je Nebojša saopštio da hoće da napusti Centar. Pravila su nalagala da štićenik usmeno i pismeno saopšti da hoće da ide. Posle toga teče otkazni rok od 10 dana, kada otac Branislav zajedno sa porodicom pokušava da odvrati štićenika - ispričao je Keba.

Posle neuspešnih pregovora o nastavku lečenja, izbila je tuča Peranovića i Zarupca.

- Dragan Mirkov Mrvica i ja nismo čuli da otac Branislav tuče Nebojšu. Posle neuspešnog ubeđivanja, otac nas je pozvao da Nebojšu odvedemo u kupatilo, jer se uneredio. Kada se okupao i presvukao, vratio se nazad. Ubrzo smo čuli lupnjavu klupe i stolova. Utrčali smo unutra i obojicu zatekli na podu. Nebojša je iza uha i na nosu imao krvi, dok je otac rekao: "Nebojša me je napao!"  - rekao je Keba.

Ubrzo posle ove tuče, Nebojši je u dvorištu pozlilo.

- Nebojša je isprekidano disao. Davali smo mu veštačko disanje, polivali vodom, masirali srce, ali je posle 10-tak minuta prestao da diše. Otac je pozvao lekara i policiju. Ističem da je Nebojša hodao sasvim normalno dok smo ga vodili u kupatilo - rekao je Keba.

Svedok Dragan Mirkov Mrvica je  istakao da se za Nebojšu niko od porodice nije interesovao punih devet meseci!

- Nisu ni telefon okrenuli da pitaju za njega. Posle ubeđivanja sa sveštenikom Branislavom da ne ide iz Centra, kod Nebojše sam uočio samo promene na tabanima - rekao je Mirkov, koji je dao gotovo identičnu izjavu kao Nemanja Radosavljević Keba.

(A. T./ Foto: Marko Todorović)

 

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • speedy

    20. avgust 2012 | 17:45

    Kakve notorne lazi!Sprema se teren da ovog psihopatu proglase nevinim..Na kraju ce utvrditi da nije ubijen,nego da je umro jer je drogiran

  • sestra ubijenog Nebojse

    20. avgust 2012 | 23:03

    Zasto lazete da se nisam interesovala za svog brata? Jednom u dvadeset-do mesec dana sam zvala Peranovica i pitala kako je Nebojsa, ima li nesto novo? Nisam htela da dosadjujem telefonom, a i bilo me je sramota jer bratu boravak u centru nisam imala od cega da placam, i sama sam student i tesko se borim. Bar ti Dragane znas da sam zvala.

  • ja

    20. avgust 2012 | 19:14

    majku vam lazljivu,trebalo bi svedoke da kazne zbog laznog svedocenja i zbog prikrivanje zlocina...ovo je jos jedan od dokaza da zivimo u izopacenoj drzavi

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA