Ženin auto popravio o trošku preduzeća

Zbog zloupotrebe službenog položaja požarevačka policija je podnela krivičnu prijavu protiv dvojice zaposlenih u kostolačkom "Autotransportu"

  • 0

Požarevačka policija podnela je krivičnu prijavu protiv Mladena O. (52) iz Kostolca, rukovodioca logistike u kostolačkom preduzeću "Autotransport", i Vladana I. (42) iz Požarevca, šefa održavanja u ovom preduzeću, zbog sumnje da su izvršili zloupotrebu službenog položaja.

Dvojica osumnjičenih usmeno su se dogovorila sa preduzećem "M servis LKV" iz Goloboka da izvrše popravku kamiona marke "kamaz", koji nije vlasništvo "Autotransporta".

Za ugradnju neatestiranog motora naplaćena je popravka u iznosu od oko 1.000.000 dinara. Oni su osumnjičeni da su za kamion vlasništvo "Zo-Go Cerovac", radno angažovanom u preduzeću "Autotransport", tokom 2010. i 2011. godine pisali radne sate, iako se kamion nalazio na popravci.

Mladen O. tereti se da je overio račun za popravku putničkog vozila marke "škoda", vlasništvo njegove supruge Olivere O., koji je nakon toga platilo njegovo preduzeće.

Protiv Željka M. (35) iz Smederevske Palanke, odgovornog lica u preduzeću "M servis LKB" iz Goloboka, Gorana P. (39) i Radiše N. (44) obojica iz Lazarevca, odgovornih lica u preduzeću "Zo-Go Komerc" iz Cerovca, policija je podnela krivične prijave zbog sumnje da su izvršili krivično delo falsifikovanje službene isprave.

Na ovaj način osumnjičeni su oštetili preduzeće "Autotransport" Kostolac i stekli protivpravnu imovinsku korist u iznosu od oko 2.000.000 dinara.

(D. K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA