Mleko poskupljuje od oktobra?

- "Imlek" planira da poveća otkupnu cenu mleka, nakon čega će doći i do korekcije maloprodajne cene naših proizvoda, verovatno za jedan do dva dinara - kaže direktorka koroprativnih poslova "Denjub fuds grupe" Svetlana Glumac

  • 0

Mleko i mlečni proizvodi "Imleka" mogli bi da poskupe od oktobra, kada ta kompanija planira da poveća otkupnu cenu mleka za 1,5 do dva dinara, izjavila je direktorka koroprativnih poslova Denjub fuds grupe, u okviru koje "Imlek" posluje, Svetlana Glumac.

- Otkupna cena mleka koju "Imlek" plaća proizvođačima sada iznosi 36 dinara za litar, a nakon njenog povećanja doći će i do neznatne korekcije maloprodajne cene naših proizvoda, verovatno za jedan do dva dinara - rekla je ona.

Glumac je navela da je još rano da se kaže koji će proizvodi i za koliko tačno poskupeti, jer tek treba da se rade proračuni.

Ona je istakla da se "Imlek" trudi da obezbedi dovoljno mleka za preradu i da do sada i pored velike suše i visokih temperatura nije bilo oscilacija u isporučenim količinama sirovog mleka od oko 2.000 kooperanata.

- Što se tiče "Imleka", ne očekujem nestašice mleka - kazala je ona.

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA