• 0

Alarmantno na Kosovu, Nemačka šalje još vojnika!

'Uprkos prisustvu oko 5.800 vojnika međunarodnih snaga i jednog operativnog rezervnog italijanskog kontigenta od oko 700 ljudi, NATO procenjuje situaciju u graničnoj oblasti Kosova prema Srbiji i dalje kao nestabilnu', prenosi "Špigel"

  • 0

Opis situacije na Kosovu i Metohiji zvuči alarmantno i Nemačka će tamo, na zahtev NATO, krajem septembra poslati jedan krizni kontigent vojnika, piše nemački politički nedeljnik "Špigel".
Prema tvrdnjama ovog lista iz Nemačke i Austrije biće angažovano oko 700 vojnika.

"NATO je ponovo zahtevao angažman nemačko-austrijskih borbenih trupa na KiM za jesen ove godine", piše "Špigel" navodeći da je Komanda za inostrane vojne angažmana u Potsdamu sinoć informisala jedan broj poslanika Bundestaga o tome da oko 700 nemačko-austrijskih vojnika treba na početku oktobra da zameni jedan italijanski kontigent.
Ovo je treći put u godini da nemački vojnici moraju da budu angažovani u okviru Operativnog rezervnog bataljona (ORF) na Kosovu.
Po tvrdnjama lista, Berlin je bez oklevanja dao saglasnost na molbu NATO bi se, prema komandi u Potsdamu, podržao uspešni nastavak operacije i poboljšanje sigurnosne situacije na severu Kosova.
Vojnici nemačkog Bundesvera će zato, kako se navodi, biti do kraja septembra prebačeni na Balkan i trebalo bi tamo da ostanu najmanje do kraja godine.
''Opis situacije na Kosovu zvuči alarmantno. Uprkos prisustvu oko 5.800 vojnika međunarodnih snaga i jednog operatiovnog rezervnog italijanskog kontigenta od oko 700 ljudi, NATO procenjuje situaciju, pre svega u graničnoj oblasti Kosova prema Srbiji, i dalje kao nestabilnu'', prenosi "Špigel".
(D. Z. / Tanjug)


Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima