Alarmantno na Kosovu, Nemačka šalje još vojnika!

'Uprkos prisustvu oko 5.800 vojnika međunarodnih snaga i jednog operativnog rezervnog italijanskog kontigenta od oko 700 ljudi, NATO procenjuje situaciju u graničnoj oblasti Kosova prema Srbiji i dalje kao nestabilnu', prenosi "Špigel"

  • 0

Opis situacije na Kosovu i Metohiji zvuči alarmantno i Nemačka će tamo, na zahtev NATO, krajem septembra poslati jedan krizni kontigent vojnika, piše nemački politički nedeljnik "Špigel".

Prema tvrdnjama ovog lista iz Nemačke i Austrije biće angažovano oko 700 vojnika.

"NATO je ponovo zahtevao angažman nemačko-austrijskih borbenih trupa na KiM za jesen ove godine", piše "Špigel" navodeći da je Komanda za inostrane vojne angažmana u Potsdamu sinoć informisala jedan broj poslanika Bundestaga o tome da oko 700 nemačko-austrijskih vojnika treba na početku oktobra da zameni jedan italijanski kontigent.

Ovo je treći put u godini da nemački vojnici moraju da budu angažovani u okviru Operativnog rezervnog bataljona (ORF) na Kosovu.

Po tvrdnjama lista, Berlin je bez oklevanja dao saglasnost na molbu NATO bi se, prema komandi u Potsdamu, podržao uspešni nastavak operacije i poboljšanje sigurnosne situacije na severu Kosova.

Vojnici nemačkog Bundesvera će zato, kako se navodi, biti do kraja septembra prebačeni na Balkan i trebalo bi tamo da ostanu najmanje do kraja godine.

''Opis situacije na Kosovu zvuči alarmantno. Uprkos prisustvu oko 5.800 vojnika međunarodnih snaga i jednog operatiovnog rezervnog italijanskog kontigenta od oko 700 ljudi, NATO procenjuje situaciju, pre svega u graničnoj oblasti Kosova prema Srbiji, i dalje kao nestabilnu'', prenosi "Špigel".

(D. Z. / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA