• 0

ZAPLET: Peranovića sin optužuje da je ubica!

Nevena Zarubac tvrdi da joj je Petar Peranović rekao da je sveštenik Branislav usmrtio njenog brata Nebojšu!

  • 0

Krunski svedok protiv sveštenika Branislava Peranovića, osumnjičenog za ubistvo Nebojše Zarupca, prema dosadašnjim izjavama svedoka, upravo je njegov rođeni sin Petar Peranović!
Nevena Zarubac, sestra ubijenog Nebojše, tvrdi da joj je baš Petar rekao da je sveštenik ubio njenog brata.

- Kada sam iz medija saznala za tragičnu vest, poslala sam sveštenikovom pomoćniku Draganu Mitrevu Mrvici poruku i pitala ga šta se desilo. Pozvao me je tek pola sata posle poruke i rekao mi: "Evo, ti Pere". Javio mi se Petar Peranović na telefon. Pitala sam ga: "Pero, jel moj brat u pitanju?" Odgovorio je kratko: "Jeste". Na moje pitanje: "Jel mrtav?", opet je ponovio da jeste i dodao: "Otac je udario Nebojšu i ubio ga. Ne znam šta je tačno bilo. Bio sam u Bosni". Potom je na kratko zaćutao i rekao: "Nevena, molim te, izvini" -  tvrdi za Telegraf.rs Nevena Zarubac.
Ona kaže da je 30. avgusta pozvana kod istražnog sudije kao svedok i da se uopšte ne dvoumi da ovo ponovi na sudu.
- Imam još jednog svedoka kome je Petar rekao da je pop Branislav ubica. Njegovo ime ne mogu da otkrivam dok ne odem kod sudije. Petar je  pošten i iskren dečko. Upravo zbog toga mi je u telefonskom razgovoru i rekao istinu, za razliku od Mrvice, koji je od prvog trenutka sve radio proračunato i pravdao se da tobože ništa ne zna. Krivo mi je što Petra sada provlače po novinama, jer on nije ništa kriv. Po njegovoj reakciji sam osetila da mu je jako teško. Htela bih da zamolim medije da ga poštede. Žao mi je što je sve moralo ovako da se završi i što smo došli do suda - kaže Nevena.
Sestra ubijenog  je ogorčena na sveštenikove pomoćnike Mrvicu i Kebu, koje smatra za glavne krivce.
- Molim se bogu da se dokaže Kebina i Mrvicina krivica! Mrzim ih! Oni su mi pretukli brata na mrtvo i odveli ga kod Branislava koji ga je dokrajčio - navodi očajna sestra.
Petar Peranović je odbio da nam bilo šta kaže kada smo ga pozvali i zamolili za izjavu.
- Ne, ne, ne. Nikakve komentare ne dajem. Doviđenja, prijatno - rekao je mladić i prekinuo vezu.
Kako je danas objavio "Press", Nebojšin otac Miloš Zarubac navodi da je njegov sin po povratku sa odsustva prepoznao nekoga koga nije trebalo i da je zbog toga nastradao. Otac tvrdi da je od pedesetak štićenika, koliko ih se zateklo u Centru u trenutku ubistva, bilo samo 17 narkomana, dok su svi ostali bili begunci od zakona.
- U Centru "Sretenje"  štićenici nisu bili samo narkomani, već i kriminalci koji su tu našli utočište od zakona. Peranović, koji je  mesečno zarađivao između 30.000 i 50.000 evra, zapravo se bogatio na njima. U prilog tome ide i podatak da je retko koja porodica narkomana imala novca da plaća boravak u punom iznosu od 350 evra mesečno, dok se Peranovićevo bogatstvo gomilalo - navodi se u tekstu ove dnevne novine.
Kada smo pozvali Miloša Zarupca i pitali ga da li ima dokaze da je među štićenicima bilo kriminalaca, nije želeo da govori.
- Rekli su mi da više ništa ne pričam. Advokat me je upozorio da ne dajem izjave za medije, pa ću ostale pojedinosti ispričati istražnom sudiji. Moja ćerka svedoči 30. avgusat, verovatno će mene pozvati odmah posle nje - rekao je Zarubac.
Kako Telegraf.rs saznaje, u istrazi se proverava da li je među štićenicima zaista bilo sumnjivih osoba.
- Još ne znamo da li je ta tvrdnja tačna. Sveštenik je u udruženju bajkera i oni su non-stop bili kod njega u Lešnici. Možda je neko od meštana ili štićenika zbog njihovog imidža posumnao da su u sukobu sa zakonom - navodi izvor blizak istrazi.
(A. T. / Press, Foto: Marko Todorović)


Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima