Kfor blokirao i poslednji alternativni put na severu KiM

Član opštinskog Veća Leposavića Zoran Milojević kaže da je blokirano desetak šlepera i kamiona u kojima se nalazi kvarljiva roba

  • 0

Pripadnici Jermenskog kontigenta Kfora blokirali su danas jedini putni pravac kojim su se žitelji severa Kosova i Metohije snabdevali osnovnim životnim namirnicama i ostalom komercijalnom robom.

Naime, jedini alternativni put na severu pokrajine je bio u mestu Rajetići, na putnom pravcu Zvečan – Novi Pazar, preko mesta Izvore kuda su prolazili kamioni čija je nosivost veća od tri i po tone, posle blokiranja alternativnih puteva preko Tresave i Vučje Rupe.

Član opštinskog Veća Leposavića Zoran Milojević, koji je u toku dana razgovarao sa predstavnicima Kfora u Rajetiću, rekao je za Telegraf.rs "da je blokirano desetak šlepera i kamiona u kojima se nalazi kvarljiva roba".

- Ne zna se kada i da li će biti omogućen prolaz kamionima. Kfor ovakvim ponašanjem ugrožava normalno funkcionisanje i život ljudi u severnim opštinama na Kosovu i Metohiji- rekao je Milojević podsećajući da je "mandat Kfor-a da osigura bezbedno okruženje za sve građane, a ne da blokira puteve u pokrajini".

Zbog prisustva kosovske pogranične policije i carinika na administrativnim prelazima Jarinje i Brnjak, Srbi četiri severne opštine - Kosovska Mitrovica, Zvečan, Zubin Potok i Leposavić, bojkotuju ove prelaze.

(Telegraf.rs / Foto: Ilustracija)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA