SRUŠIO SE MOST U KINI: Tri osobe poginule, pet povređeno (FOTO)

Deo mosta dug 100 metara pukao je kada su na most stigla četiri teška kamiona. Most u gradu Harbin otvoren je u novembru prošle godine posle izgradnje koja je trajala dve godine i koštala 300 miliona dolara

  • 1

Tri osobe su poginule, a pet je povređeno, kada se na severoistoku Kine srušio most sa osam traka, samo devet meseci pošto je izgrađen, javili su državni mediji.

Most u gradu Harbin otvoren je u novembru prošle godine posle izgradnje koja je trajala dve godine i koštala 300 miliona dolara.

Deo mosta dug 100 metara pukao je kada su na most stigla četiri teška kamiona. Most je projektovan da izdrži frekvenciju 9.800 vozila na sat.

Dve osobe su poginule na licu mesta, a treća je podlegla povredama kasnije, dok se pet ljudi nalazi u bolnici na lečenju. Vlasti ispituju uzrok nesreće, navodi AFP.

U Kini se od jula prošle godine srušilo najmanje šest velikih mostova, uglavnom zbog lošeg materijala i preopterećenosti.

Kina je proteklih 10 godina ubrzano radila na izgradnji saobraćajne i železničke infrastrukture, ali kritičari upozoravaju, da je u žurbi da se dostigne razvoj, ponekad zanemarivana bezbednost.

(I. D. / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA