Ratko Mladić se izvinio u sudnici

Bivši komandant Vojske Republike Srpske je u ponedeljak, dok mu je mikrofon bio isključen, svedoka optužbe nazvao "špijunom CIA" i "lažljivom džukelom"

  • 0

Optuženi Ratko Mladić izvinio se na suđenju pred Tribunalom u Hagu zato što je vređao svedoka optužbe Ernauta van Lindena.

Bivši komandant Vojske Republike Srpske, optužen za genocid nad nesrbima u BiH, "izvinjenje svima" je uputio preko svog advokata Branka Lukića u delu današnje rasprave zatvorenom za javnost.

Kako se moglo čuti na galeriji za publiku, Mladić je u ponedeljak, dok mu je mikrofon bio isključen, Van Lindena nazvao "špijunom CIA" i "lažljivom džukelom", nepovezano govoreći da "nije brojao mrtve Srbe" i da "jašući tomahavke ubijaju sirotinju".

Advokat Lukić je tvrdio da su Mladićeve "preterane reakcije" na Lindenovo svedočenje izazvane, između ostalog, njegovim narušenim zdravstvenim stanjem.

Lukić je obećao da će odbrana učiniti sve da spreči Mladićeve preterane reakcije u sudnici.

Sudija Moloto to, međutim, nije prihvatio kao objašnjenje.

- Recite svom klijentu da se mora primereno ponašati ako želi da prati proces. Neka sedi ćutke i prestane da vređa svedoke. Ako želi nešto da vam kaže, neka kaže tiho ili vam pošalje cedulju. Ukoliko se ne bude ponašao primereno, ovaj sud može preduzeti mere - upozorio je odbranu predsedavajući sudija.

(D. Z. / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA