Vladika Milutin: Za sušu su krivi grešnici!

- Ljudski gresi su krivi za sušu koja je pogodila Srbiju i stoga je važno da se svi vernici pokaju za svoja loša dela - navodi se u pozivu vernicima Eparhije valjevske da u nedelju molitvom prizovu kišu

  • 2

Vladika valjevski Milutin pozvao je sve vernike da se u nedelju, 26. avgusta, okupe u Hramu Hristovog Vaskrsenja u ovom gradu i molitvom prizovu kišu.

Episkop je u zvaničnom pozivu naveo da su ljudski gresi krivi za sušu koja je pogodila Srbiju i da je važno da se svi vernici pokaju za svoja loša dela kako bi Bog poslao padavine, prenosi novosadski portal 021.

"Mnogi se sada pitaju, zašto je Gospod dozvolio da se takva nesreća sruči na zemlju? Zašto takva kazna? Naravno, ljudski gresi i nebriga za prirodni poredak od Boga dat tvorevini razlog su ovakvih nesreća na zemlji", navodi se u pozivu koji je uputila Eparhija valjevska.

Dodaje se da "ne smemo da okrivljujemo druge, da kod drugih tražimo razlog za nesreću koja nas je spopala, jer ona se sada tiče svih i neka svako obrati pažnju na sebe i neka se svako pokaje za svoje grehe".

S druge strane, udruženje "Ateisti Srbije" smatra da je episkopov poziv prevara za proširenje pastve, i smatra da je neprikladno da crkvena lica optužuju narod za sušu, izvrćući pritom same korene jedne nauke kao što je meteorologija.

- Svakome ko ovih dana prati vremensku prognozu, naime, jasno je da je geofizička nauka meteorologija, koja se zasniva na praćenju određenih parametara u atmosferi, prognozirala promenu vremena i padavine upravo za nedelju, 26. avgust u večernjim satima i u noći između nedelje i ponedeljka - kaže za Radio 021 predsednik ovog udruženja Andrija Šrek.

Episkop će u nedelju Svetu Arhijerejsku liturgiju služiti u Hramu Hristovog Vaskrsenja i u produžetku iste služiti moleban za kišu.

(Telegraf.rs / Izvor: 021.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Slava Isusu Hristu

    24. avgust 2012 | 21:54

    Ja neverujem u Boga koji preti i kaznjava, nego u Boga koji je Ljubav a to je Isus Hristos. Taj bog koji ubija i przi ljude je necastivi da mu ime ne spominjem tako da mislim da je pop Milutin u velikoj zabludi i i da je nepravedno da neko odgovara za tudje grehe jer ja ako zivim moralno i uzdrzavam se od greha ne treba da trpim jer je Isus Hristos pravedan i ne bi nikad uradio to sto prica pop Milutin. Ovo pisem kao duboko religiozan hriscanin

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA