Vlada ne može da izmiri obaveze prema "Fijatu"!

Zato ćemo moliti "Fijat" da napravimo sporazum da jedan deo tih obaveza, koje nisu ušle u budžet za 2012. godinu, sada uđu u rebalans, a da drugi deo odložimo za 2013. godinu, kaže Mlađan Dinkić

  • 1

Vlada Srbije neće moći da izmiri sve ugovorne obaveze prema "Fijatu" planirane za ovu godinu, već će jedan deo morati da odloži za 2013. godinu, izjavio je ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić.

On je rekao da će o tome predstavnici Vlade razgovarati u sredu 29. avgusta u Beogradu s potpredsednikom "Fijata" Alfredom Altavilom.

- Zato ćemo moliti "Fijat" da napravimo sporazum da jedan deo tih obaveza, koje nisu ušle u budžet za 2012. godinu, sada uđu u rebalans, a da drugi deo odložimo za 2013. godinu - rekao je Dinkić.

On je izrazio nadu da će kod predstavnika "Fijata" naići na razumevanje, jer kako je rekao, nova Vlada hoće da izmiri obaveze, ali je zatekla takvu situaciju u budžetu da prosto nije u mogućnosti da do kraja godine izmiri sve obaveze.

Dinkić je optužio prethodnu vladu da prilikom donošenja budžeta za 2012. godinu nije planirala stavku od devet milijardi dinara ugovornih obaveza prema "Fijatu".

Prema rečima Dinkića, Vlada će u ovoj godini izmiriti ugovorne obaveze za izgradnju puta od Kragujevca do Koridora 10, kao i sve obaveze za "Fijatove" dobavljače u industrijskoj zoni "Grošnica" kod Kragujevca.

(D. Z. / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • jahjagan

    24. avgust 2012 | 17:27

    Mlado,Mlado! Ti si se hvalio da si samo ti doveo Fiat i da si ti sve dogovorio. Imaš li ti amneziju. Sećaš li se ti dalje od juče?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA