• 0

POTVRĐENO: Uhapšen Lale Sekulić i još sedmoro u aferi "Agrobanka"!

Na spisku onih koji su privedeni je i Radoslav Sekulić, vlasnik "Habit farma", sa sinom Duškom. Pored njih saslušani su Dragomir Jovanović, Borka Filipović, Milan Stefanović, Bratislav Mihajlović, Duško Šunjevarić i Dragovan Milinković kao i Nenad Maričić koji je deveti osumnjičeni

  • 0

Privođenje umešanih u aferu "Agrobanka" započelo je jutros, potvrdio je za Telegraf.rs prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić.
Potvrda je stigla i od direktora policije Milorada Veljovića, koji kaže da je uhapšeno osam osoba u daljem rasvetljavanju slučaja "Agrobanka" i dodao da je u toku privođenje i devete osobe.

- Među privedenima je biznismen Radoslav Lale Sekulić sa sinom Duškom, a radi se na proveri kredita vrednog 40 do 50 miliona evra.
Pored Radoslava i Duška Sekulića, saslušani su Dragomir Jovanović, Borka Filipović, Milan Stefanović, Bratislav Mihajlović, Duško Šunjevarić i Dragovan Milinković.
Kako saznajemo, reč je o odgovornim licima u preduzećima koja su poslovala u sistemu "Hadri grupe".
Podsetimo, Sekulić bio je direktor konfekcije "Javor" iz Ivanjice. Pre Mihalja Kertesa, bio je direktor Savezne uprave carina, a savetovao je i jugoslovenskog premijera Radoja Kontića. Osnivao je "Habitfarm" i finansirao fudbalski klub Javor. Vlasnik je hotela u Ivanjici, a jedno vreme bio je i predsednik opštine. Sekuliću ovo nije prvo hapšenje - 2001. godine tri meseca proveo je u pritvoru zbog malverzacija u Zdravstvenom fondu.
Deveta osoba, čije je privođenje u toku, vraćena je s granice - kazao je Veljović i dodao da se u nastavku istrage afere "Agrobanka" očekuje privođenje jos dve osobe, a naredna dana još dve do tri.
Tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević potvrdio je da je privedeno sedam osoba iz "Habit farma", kao i da je visina obaveza te firme prema "Agrobanci" 5 milijardi i 500 miliona dinara.
- Radi se o odgovornim licima u preduzećima 'Habit farm', 'Svis farmacija', 'Svis intermedikal', 'Produkt trejd fajnans', 'Vestern stajl', 'Merkjuri internacional', 'Luton' i 'Novi dani'. Radi se o povezanim pravnim licima koja su bila korisnici kredita i bankarskih garancija u oštećenoj banci. Visina njihovih obaveza prama 'Agrobanci' u ovom trenutku iznosi preko pet milijardi i 500 miliona dinara - rekao je Radisavljević.
Radisavljević: Saslušan i deveti osumnjičeni
Završeno je saslušanje i devetog osumnjičenog zbog nezakonitog poslovanja u "Agrobanci" , a svim osumnjičenima je određeno policijsko zadržavanje od 48 sati. Svi osumnjičeni će sutra biti saslušani  u Tužilaštvu za organizovani kriminal- rekao je večeras Radisavljević.
Radisavljević je rekao da je reč o Nenadu Maričiću, odgovornom licu u više preduzeća, koja su poslovala u sistemu "Habit grupe".
- Svi osumnjičeni će u toku sutrašnjeg dana biti privedeni tužilaštvu za organizovani kriminal gde će se obaviti njihovo saslušanje i odlučiti o daljem toku krivičnog postupka - objasnio je Radisavljević.
Rasplet u aferi "Agrobanka", počeo je 11. avgusta kada je sudija Posebnog suda odeljenja Višeg suda u Beogradu odredio pritvor osumnjičenima u trajanju do 30 dana, na predlog Tužilaštva za organizovani kriminal.
Tada je uhapšeno devet osoba, a među njima i nekadašnji predsednik Izvršnog odbora "Agrobanke" Dušan Antonić i njegov sin Milan.
 
(I. M.)


Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima