Marković: Prodajem "Stubove kulture" za jedan dinar!

Jedini uslovi su da kupac ima barem jednogodišnje iskustvo u izdavaštvu, da je kapital s područja Srbije, Crne Gore ili Republike Srpske, kao i poštovanje uređivačkog koncepta i preuzetih obaveza

  • 0

Vlasnik izdavačke kuće "Stubovi kulture" Predrag Marković najavio je ponudu o prodaji 100 odsto vlasništva "Stubova kulture" uz početnu cenu od jednog dinara!

Jedini uslovi su da kupac ima barem jednogodišnje iskustvo u izdavaštvu, da je kapital sa područja Srbije, Crne Gore ili Republike Srpske i, podrazumeva se, poštovanje uređivačkog koncepta i preuzetih obaveza.

Ponuda važi 30 dana, naveo je Marković u odgovoru Agenciji za borbu protiv korupcije, koja je, kako je objavila "Politika", početkom jula protiv Vesne Tešić Milovanović, direktorke "Stubova kulture - vreme knjige" iz Beograda, čiji je stoodstotni vlasnik kapitala bivši ministar kulture Marković, podnela prekršajnu prijavu zbog neprijavljivanja učešća u postupku javne nabavke.

Prekršajne prijave su Prekršajnom sudu u Beogradu tada podnete protiv još šest direktora firmi i preduzeća čiji su potpuni ili delimični vlasnici bili na javnim funkcijama u momentu izvršenja prekršaja.

Marković u odgovoru navodi da ne demantuje medijske napise, ne meša javni i privatni život, odvaja politički i poslovni angažman, i tvrdi da nikada nije kupovao ništa državno niti učestvovao u ma kakvoj privatizaciji i da u svom okruženju angažuje profesionalne, a ne stranačke ljude.

- Za to plaćam adekvatnu cenu. I, naravno, ovakvi principi izazivaju reakcije mnogih kojima više odgovara ''muljanje'', promenljive vrednosti, politički patronati i tajni kriterijumi. Već sam se u poslednjih dvanaest godina navikao - piše Marković.

On navodi da je nekima palo na pamet da bi bilo dobro neuspele "napade" na njega zameniti napadima na "Stubove kulture", kuću koju je osnovao pre 12 godina i čiji je i sada vlasnik, kuću koja okuplja pre svega vodeće srpske pisce, kuću čijih je 200 knjiga prevedeno kod vodećih svetskih izdavača, na 35 jezika i na pet kontinenata, kuću koja je besplatno pomagala svaki važan nastup Srbije u inostranstvu, koja je sa prijateljima poklonila milionske sume školskim bibliotekama bez ikakvog javnog "razmetanja", kuću iza koje stoje stotine najvećih nagrada u Srbiji.

(I. M. / Izvor: Tanjug / Politika)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA