VENECUELA: 24 mrtvih, 50 povređenih nakon eksplozije u rafineriji (FOTO) (VIDEO)

- Eksploziju je izazvalo curenje gasa. Pričinjena je velika šteta na infrastrukturi i kućama preko puta rafinerije - rekao je ministar energetike Rafael Ramires.Među poginulima je i jedno desetogodišnje dete

  • 1

U eksploziji gasa u najvećoj venecuelanskoj rafineriji rano jutros poginulo je 24, a povređeno je više od 50 osoba, izjavila je lokalna guvernerka Stela Lugo, dodajući da je situacija pod kontrolom. Takođe, pričinjena je i ogromna materijalna šteta.

Među poginulima je i veliki broj pripadnika Nacionalne garde, koji su bili stacionirani u rafineriji, rekao je potpredsednik Venecuele Elijas Haua, koji je obišao mesto nesreće, prenosi AP.

- U ovom trenutku situacija je pod kontrolom - rekao je Haua na državnoj televiziji.

Među poginulima je i jedno desetogodišnje dete, rekla je lokalna guvernerka Stela Lugo. Povređene su ukupno 53 osobe. Lugo je dodala da područje oko rafinerije obezbeđuje vojska.

TV stanice prikazale su dramatične snimke, na kojima se vidi kako se uzdiže dim iznad rafinerije i narandžasti plamen naspram noćnog neba.

Rafinerija "Amuaj", u kojoj se proizvodi 645.000 barela nafte dnevno, sastavni je deo "Paragvana" rafinerija, jednog od najvećih rafinerijskih kompleksa na svetu sa ukupnim kapacitetom proizvodnje 955.000 barela dnevno.

- Eksploziju je izazvalo curenje gasa. Eksplodirao je oblak gasa. Eksplozija je bila velika i pričinjena je velika šteta na infrastrukturi i kućama preko puta rafinerije - rekao je ministar energetike Rafael Ramires.

Stanovnici u neposrednoj blizini rafinerije su evakuisani, saopštile su vlasti, a preneo je Rojters.

Lider sindikata državne naftne kompanije PDVSA Ivan Freites rekao je da će za gašenje požara biti upotrebljena pena.

Pogledajte izveštaj medija sa mesta nesreće:

(I. D. / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • kalablak

    25. avgust 2012 | 19:31

    ocigledno da je podmetnuta eksplozija ijel je u jeku predizborna kampanja, a ovo je vitslna naftna kompanija za venecuelu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA