Jedan policajac poginuo, četvorica povređena - autobus sa poljskim turistima naleteo na njih

Tragediji je prethodila saobraćajna nesreća, u kojoj je poginula slovačka državljanka, koja je svojim automobilom sletela s puta i na licu mesta podlegla povredama. Policajci su vršili uviđaj nesreće kada je autobus sa poljskim turistima naleteo na njih

  • 2

Jedan policajac je poginuo, a četvorica su povređena nakon što je na njihovo vozilo naleteo autobus sa poljskim turistima nedaleko od Subotice. Tragediji je prethodila saobraćajna nesreća, u kojoj je poginula slovačka državljanka, koja je svojim automobilom sletela s puta i na licu mesta podlegla povredama.

Dok su vršili uviđaj, na subotičke policajce naleteo je poljski autobus, koji je turiste iz Bugarske vraćao kućama.

Milorad Veljović, direktor policije, obišao je povređene pripadnike Policijske uprave Subotica, koji su, nakon teške nesreće u kojoj je poginuo jedan njihov kolega, hospitalizovani u Opštoj bolnici u Subotici.

- Ovo je zaista velika tragedija, jer je poginuo jedan, a povređena su još četvorica policajaca, od čega dvoje teže. Oni su nastradali na radnom zadatku, tačnije dok su vršili uviđaj na licu mesta prethodne nesreće i lokacija ja bila propisno obeležena – rekao je Veljović.

- Zasad se ne zna šta je uzrok nesreće, ali sve ukazuje na to da je poljski vozač zaspao za volanom. Njemu je određen pritvor do 48 sati, nakon čega će biti predat istražnom sudiji. Na lice mesta izašao je poljski konzul i sada se traži rešenje za transport poljskih turista ka njihovoj zemlji – dodao je Veljović.

Zamenik direktora Opšte bolnice u Subotici, dr Mihajlo Vidanović, rekao je da je na Urgentno odeljenje subotičke bolnice dopremljeno petoro nastradalih policajaca, od kojih je jedan već bio mrtav.

- Najteže povređeni policajac je sa teškim povredama glave i unutrašnjih organa transportovan u Novi Sad i odmah je operisan, dok je drugi teže povređeni, sa serijskim prelomom rebara i unutrašnjim povredama grudnog koša stacioniran na Odeljenje reanimacije u našoj bolnici. Druga dva pacijenta su imali samo lakše povrede i oni su nakon ukazane pomoći pušteni na kućno lečenje – rekao je dr Vidanović.

Najteže povređeni policajac primljen je sa teškim telesnim povredama opasnim po život i smešten je na Odeljenje intenzivne nege Urgentnog centra, rekla je portparolka Kliničkog centra Vojvodine Jelena Jurišin.

Ona je kazala da ne može reći ništa preciznije o tome kakvo je stanje povređenog policajca posle operacije.

(I. D. / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mile

    26. avgust 2012 | 11:54

    Nije poginula ona pre(ostecenje vozila usled sletanja) nego isto kada i policajac, a muz i sin od nastradale su skocili u kanal i tako preziveli.Ispravite taj text.

  • posibrad

    26. avgust 2012 | 00:21

    strasno..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA