VIJORI SE SRPSKA ZASTAVA: Srpski planinari osvojili vrh Lenjin

Završni uspon na planinski vrh Lenjin (7.134 m), na Pamiru u Kirgistanu trajao je 13 sati, ali su ga srpski planinari savladali, uprkos lošim vremenskim prilikama i glečerskim pukotinama

  • 1

Ekspedicija srpskih planinara, predvođena poručnikom Brankom Dikićem, osvojila je vrh Lenjin (7.134 m) na planini Pamir u Kirgistanu, a srpska zastava se prvi put zavijorila na tom planinskom masivu, saopšteno je danas iz Vojske Srbije. 

Preko jednog baznog i četiri visinska logora, članovi srpskog tima su se uz izuzetno dobru aklimatizaciju popeli na Lenjinov vrh u popodnevnim satima 16. avgusta.

Tako se u rukama oficira Vojske Srbije državna zastava prvi put zavijorila na vrhu Lenjin, objavljeno je na internet stranici Vojske Srbije.

Dikić je izjavio da je završni uspon trajao 13 sati, od čega veći deo po izuzetno lošem vremenu, dok je uspon dodatno otežavao veliki broj glečerskih pukotina.

Ekspediciju "Pamir 2012" organizovao je planinarski klub "Balkan" iz Beograda uz finansijsku podršku Gradskog sekretarijata za sport i omladinu.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA