Obama proglasio vanredno stanje zbog Ajzaka!

Tropska oluja, koja preti državi Luizijana, se kreće brzinom vetra od 100 kilometara na čas i u roku od 24 sata mogla bi dostići snagu uragana

  • 1

Američki predsednik Barak Obama proglasio je vanredno stanje u državi Luizijana, kojoj preti tropska oluja "Ajzak".

Kako su javile agencije, Obama je u telefonskom razgovoru obavestio guvernera Luizijane Bobija Džindala da je u toj državi proglasio vanredno stanje.

Proglašavanje vanrednog stanja omogućiće da službe za borbu sa naletom oluje raspolažu federalnim finansijskim sredstvima.

Obama je telefonom razgovarao i sa guvernerima Alabame Robertom Bentlijem, Misisipija Filom Brajantom i Nju Orleansa Mičom Lendrijuom.

Predsednik SAD je, nekoliko sati pre očekivanog naleta "Ajzaka" koji će u Meksičkom zalivu najverovatnije biti proglašen uraganom kategorije 1, imao i sastanak sa američkim zvaničnicima, među njima i šefom Federalne agencije za borbu sa vanrednim situacijama (FEMA) Krejgom Fugejtom.

Tropska oluja "Ajzak" krenula je juče u pravcu Lujzijane i drugih američkih država u Meksičkom zalivu, skoro sedam godina nakon što je u uraganu "Katrina", koji je razorio Nju Orleans, poginulo oko 1.800 ljudi.

Oluja se kreće u pravcu severne obale Meksičkog zaliva brzinom vetra od 100 kilometara na čas i u roku od 24 sata mogla bi dostići snagu uragana, saopštio je Nacionalni centar za uragane iz Majamija.

Broj žrtava "Ajzaka" na Haitiju popeo se na 19, saopštile su danas vlasti u toj zemlji. Oluja je pogodila najsiromašniju zemlju na zapadnoj hemisferi u subotu ujutro.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • vlada

    28. avgust 2012 | 09:27

    Nije mi zao za Ameriku kada im se dogadjaju takve stvari.Zao mi je sto i tamo gine sirotinja,umesto u neki veliki razvijeni grad da se to desi

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA