Državni revizor češlja kontrolu letenja!

Državni revizor Radoslav Sretenović kaže da Državna revizorska institucija ima "teškoće koje se odnose na dinamiku pribavljanja dokumentacije Agencije za kontrolu letenja"

  • 0

Državni revizor Radoslav Sretenović kaže da Državna revizorska institucija ima "teškoće koje se odnose na dinamiku pribavljanja dokumentacije Agencije za kontrolu letenja". Sretenović ipak kaže da DRI nije onemogućen da istraži poslovanje Agencije.

- U ovom konkretnom slučaju da je revizorima uskraćena dokumentacija tokom sprovođenja revizije, to bi bio razlog da se prekine revizija i ne izrazi mišljenje o finansijskim izveštajima i pravilnostima poslovanja - rekao je Sretenović.

On je potvrdio da se revizija obavlja u Agenciji u skladu sa Programom revizije za 2012. godinu, ali da u određenim situacijama, "kada revizori zahtevaju dodatnu dokumentaciju i objašnjenja, predstavnici Agencije je nerado dostavljaju smatrajući da je već data dokumentacija zadovoljavajuća".

On je podsetio da su, u skladu sa Zakonom o Državnoj revizorskoj instituciji, institucije i preduzeća dužni da revizorima stave na raspolaganje sve tražene podatke i dokumenta, uključujući i one poverljive koji su neophodni za planiranje i izvršenje revizije.

U skladu sa međunarodnim standardima, Zakonom o Državnoj revizorskoj instituciji i Poslovnikom DRI, sve dok postupak revizije traje, nikakvi detalji u vezi sa revidiranim subjektom se ne objavljuju, upozorio je Sretenović.

U Agenciji za kontrolu letenja Tanjugu je potvrđeno da se obavlja revizija u tom preduzeću, ali nisu želeli da saopšte bilo kakve druge detalje o tome, uz obrazloženje da "u ovom trenutku to nije moguće".

Revizor Sretenović je dodao da bi nacrt izveštaja o nalazima revizije poslovanja Agencije za kontrolu letenja trebao bi da bude gotov do sredine septembra. On je rekao i da do konačnog izveštaja ne može da saopštava nikakve podatke.

Sretenović je naveo da su revizijom obuhvaćeni finansijski izveštaji Agencije za 2011. godinu.

On je podsetio da je DRI, na osnovu svih izveštaja za 2010. godinu, podneo 193 prijave. Od toga, 162 su bili zahtevi za pokretanje prekršajnih postupaka, a 29 zahteva se odnosilo na privredne prestupe, a bilo je i nekoliko krivičnih prijava.

(I. M. )

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA