POŽAREVAC: Van Dam i društvo ukrali 4,5 miliona dinara!

Kradljivci odnosili sve što stignu - od sladoleda, alkoholnih pića, cigareta i alata, do nafte, zlata, deviza, tehničkih uređaja i oružja

  • 2

Požarevačka policija uhapsila je četvoricu osumnjičenih za više od pedeset razbojništva i teških krađa na području Braničevskog okruga, kojima su sebi pribavila preko 4,5 miliona dinara.

Uhapšeni su: Aleksa R. (25), zvani “Van Dam” i Lazar P. (56), obojica iz Velikog Gradišta, Milan M. (23) iz Ostrova i Milan S. (23) iz Kusića. Najnovije razbojništvo uhapšeni su izvršili krajem jula na benzinskoj pumpi “Auto centar NS” u Požarevcu, kada su, maskirani i preteći pištoljem, od radnika oduzeli 250.000 dinara.

Oni se sumnjiče i za teške krađe i provale u nekoliko kuća, iz kojih su odnosili zlato, novac i tehničke uređaje. U mestu Šuvajić, iz jedne kuće odneli su veću količinu malih i velikih zlatnih dukata, zlatne ogrlice, narukvice i prstenje, čija se vrednost procenjuje na preko 200.000 dinara. U mestu Barič, osim zlatnog nakita, odneli su i motorne testere i oružje za koje je vlasnik kuće imao dozvole za držanje. Osim porodičnih kuća, pljačkali su i stovarišta, magacine i samostalne trgovinske radnje, odakle su odnosili dnevni pazar, tehničke uređaje, alate, akoholna pića, cigarete, veštačka đubriva i semensku pšenicu.

Osumnjičeni su krali i naftu iz rezervoara teretnih vozila i autobusa koja pripadaju ugljenokopu "Drmno", preduzeću “Filip” iz Požarevca, fabrici “Hrastovača” u Kličevcu, građevinskim firmama iz Beograda, zemljoradničkoj zadruzi u Golupcu, preduzećima “Veolia” iz Požarevca, “Autoprevoz “ Bresnica i “Atlas” iz Vranja. Preduzeću “Neimar put” iz Salakovca pokrali su naftu iz skoro svih radnih mašina parkiranih na placu ovog preduzeća. Na meti ove «trojke» bili su i zamrzivači sa sladoledima u požarevačkim prodavnicama, koje su krali nakon provala u kasnim noćnim i ranim jutarnjim satima.

(D. N.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • vlada

    28. avgust 2012 | 18:52

    Hehehe e nasmeja me.I umesto drzava sada da ih salje u rudnik ili na njivu ili neke prljave poslove oni ce nesto sitno da ostanu u zatvor i onda sve iz pocetka dok neko nevin ne strada i njih cetvorica ce onda podeliti deset god po dve ipo i zbog primernog vladanja izaci vrlo brzo.A ovo nece da dobiju vise od god dana svako od njih

  • Čuvar

    28. avgust 2012 | 15:16

    Bio i u Obrenovcu neki Van Dam posle Zabele postao Madam.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA