TESLIĆ: Ubio brata jer mu je ubio sina!

Vlado Kuzmanović pucao na svog bratanca Dragana i teško ga ranio. Kad je to čuo, Vladov brat Vojko uzeo lovačku pušku i presudio svom najrođenijem

  • 0

U Donjim Kuzmanima kod Teslića u nedelju kasno posle podne dogodila se porodična tragedija u kojoj je dvoje Kuzmanovića izgubilo život.

U svađi je najpre Vlado Kuzmanović (64) pucao na svog bratanca Dragana Kuzmanovića (22), a samo nekoliko minuta kasnije Draganov otac Vojko (49), kada je saznao da mu je sin teško ranjen, uzeo je lovačku pušku i njome ubio brata Vladu, sinovljevog ubicu!

Braća Kuzmanović deset godina ne pričaju zbog problema s međom, ali niko od meštana Kuzmana nije očekivao ovako strašan epilog svađe.

Iako su im kuće udaljene jedna od druge nepunih pedesetak metara, Kuzmanovići se zbog svađe nisu viđali, izuzev na sudskim ročištima.

Osim međe, Kuzmanovići su se odnedavno počeli sporiti i oko jedne njive koju su nasledili od oca. Ovaj put su, umesto na sudu, pravdu odlučili da isteraju potezanjem oružja.

Svađa je, kako saznajemo, počela oko 18 sati u dvorištu Vlade Kuzmanovića. Vlado je besan otišao u kuću, uzeo lovačku pušku i pucao u bratića Dragana.

"Dragan Kuzmanović je zadobio prostrelnu ranu desne butine. Njegov otac je potom iz kuće uzeo lovačku pušku u vlasništvu njegovog drugog sina, iz koje je ispalio dva hica u svog brata Vladu Kuzmanovića, koji je na mestu preminuo" stoji u saopštenju policije Doboj.

Nakon što je ubio rođenog brata, Vojko Kuzmanović je podigao teško ranjenog sina, stavio ga u auto i zaputio se ka Domu zdravlja u Tesliću. Dok su lekari previjali Dragana, Vojko je pozvao teslićku policiju i rekao im šta je učinio.

Teslićki lekari su zbog težine povreda Dragana Kuzmanovića odmah uputili u Opštu bolnicu "Sveti apostol Luka" u Doboju. Pomoći ipak nije bilo, tako da je mladić preminuo u vozilu Hitne pomoći na putu ka bolnici.

- Sada je kasno, ali smatram da bi vlast trebalo nešto da učini da se ovo više nikada ne ponovi. Draganov ubica je bio sklon alkoholu i tu je Centar za socijalni rad trebalo odavno da reaguje - priča Draganov kum Pero Buzaković.

(D. Z. / Izvor: RTS)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA