BRUKA: Homen novinare nazvao "džukelama"?

- Sa velikim zadovoljstvom ću tužiti te džukele iz Pištaljke - poručio poslanik Skupštine Srbije i bivši državni sekretar Ministarstva pravde, reagujući na tekst o kreditu koji je dobila firma njegove sestre. Ipak, Homen tvrdi da se sporna izjava nije odnosila na novinare, već na njihove izvore

  • 2

Udruženje novinara Srbije osudilo je izjavu bivšeg državnog sekretara u Ministarstvu pravde Slobodana Homena u kojoj je novinare sajta Pištaljka nazvao "džukelama". Sa druge strane, Homen tvrdi da se ta izjava nije odnosila na novinare ovog portala, već na njihove "zlonamerne izvore".

Sporna Homenova izjava bila je reakcija na tekst obajvljen na portalu Pištaljka u kome piše da je preduzeće njegove sestre od Fonda za razvoj Republike Srbije dobilo kredit u vrednosti od oko 34 miliona dinara, sa kamatom od samo 0,5 posto.

Reagujući na tekst Pištaljke o povoljnom kreditu Fonda za razvoj Republike Srbije, koji je dobilo preduzeće njegove sestre, Homen je u dnevniku "Informer" zapretio da će tužiti novinare.

- Sa velikim zadovoljstvom ću tužiti te džukele iz Pištaljke! I zbog ovog i zbog prethodnih tekstova o meni, koji su rađeni po nalogu mentora iz DSS! Kako ih više nije sramota?! - rekao je Homen.

UNS opominje da ovakav način komunikacije nije dozvoljen ni političaru na vlasti ni onom koji više nije na vlasti.

- Uvrede i pretnje tužbama zbog informisanja javnosti svode se na pokušaj zabrane slobode govora i novinarskog istraživanja - navodi se u saopštenju Udruženja.

Međutim, poslanik Skupštine Srbije i bivši državni sekretar Ministarstva pravde kaže da nije vređao novinare, već njihove "zlonamerne izvore", a da je kredit nesporan.

- U svojoj dugogodišnjoj saradnji sa novinarima nikada nisam imao nijedan problem, niti sam koristio ružne reči. Reč "džukele" se ne odnosi na novinare Pištaljke, već na osobe koje su im dostavile netačne informacije, pokušavajući da prave lažnu aferu - tvrdi Homen.

Što se tiče tvrdnji o povoljnom kreditu Fonda za razvoj, koji je dobilo preduzeće njegove sestre, Homen je naveo je takav kredit dobilo na hiljade drugih preduzeća u Srbiji.

- Kredit je uzet pod istim uslovima koja važe za sve i kamate se redovno vraćaju. To nema nikakve veze sa mnom. Kredit datira još iz 2004. godine, a isplaćen je 2009, kada je nastavljen drugi deo kredita, s obzirom da se radi o firmi koja posluje u nerazvijenom području i bavi se nabavkom mašina - rekao je Homen.

On smatra da bi "Pištaljki" bilo bolje da proveravi da li firme redovno plaćaju poreze i doprinose i da li isplaćuju plate i vraćaju kredite na vreme, a ne da se bavi jeftinom političkom propagandom.

- Firma mog oca je uvek isplaćivala i poreze i doprinose i vraćala kredite na vreme - bez kredita ne bi mogla da opstane. Ja u njoj nisam nikada radio. Firma nikada nije poslovala ni sa jednim državnim organom, niti učestvovala na nekom tenderu - naglašava Homen.

(M. S. / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • cairac

    28. avgust 2012 | 20:13

    odmah ga uhapsiti, i utvrditi istinu oko kredita. napraviti nekoliko novih zatvora ima tu dosta kriminalaca.

  • dis

    28. avgust 2012 | 20:52

    do juce hodao u starkama, a vidi sad bivseg otporasa uh kako mi se gade sve to treba vilama istjerat

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA