DRAMATIČNO: "Ajzak" dobio snagu uragana!

Jaka tropska oluja, koja se premešta ka američkim državama na obali Meksičkog zaliva, ima jačinu od 120 kilometara na čas

  • 1

Jaka tropska oluja "Ajzak", koja se premešta ka američkim država na obali Meksičkog zaliva, dobila je snagu uragana!

Kako javlja britanski Bi Bi Si, uragan "Ajzak" ima jačinu vetra od najmanje 120 kilometara na čas, a verovatno će  do kraja večeri još dobiti na jačini. Očekuje se da će se obrušiti na Nju Orleans koji je na "putu uragana".

U 11.20 sati po lokalnom vremenu američki Nacionalni centar za uragane saopštio je da je "Ajzak" na oko 120 kilometara južno-jugoistočno od ušća reke Misisipi, sa najjačim udarima vetra od 120 kilometar na čas.

Njegova brzina pemeštanja je relativno spora, 16 kilometar na čas, što brine stanovništvo koje je na "putu oluje", pošto sporo premeštanje ciklona može doneti obilnije padave, a oluja ima širinu od 595 kilometara.

Američki predsednik Barak Obama uveo je vanredno stanje u regionu i upozorio stanovnike američkih država na obalama Meksičkog zaliva da će tropska oluja "Ajzak" počiniti veliku materijalnu štetu i najavio moguću evakuaciju stanovništva ukoliko okolnosti to budu zahtevale.

(M. S. / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • dušan

    29. avgust 2012 | 00:22

    Cela Srbija će se moliti za sad sve dok isak ne prođe.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA