Tačijeva kuća na prodaju! (VIDEO)

Aktivisti Pokreta "Samoopredeljenje" postavili su ispred kuće Hašima Tačija u Prištini tablu sa natpisom "Kuća na prodaju". Pristalice Aljbina Kurtija poručuju Tačiju da može da rasprodaje svoju, ali ne i imovinu Kosova

  • 1

Pokret "Samooprdeljenje" postavio je, ispred kuće kosovskog premijera Hašima Tačija tablu sa natpisom "Kuća na prodaju". Ovo je način da pristalice pokreta poruče Tačiju da može da prodaje privatne, ali ne i javne objekte i preduzeća na Kosovu.

Nekadašnja državna sekretarka SAD Madlen Olbrajt, koja je imala ključnu ulogu u priznanju Kosova 2008. godine, želi da kupi "Telekom Kosova". Kosovske vlasti prihvatile su ponudu njene firme, koja je bila među osam zainteresovanih kompanija.

Pristalice pokreta su oglasile prodaju Tačijeve kuće u prištinskom naselju Ajvalija za 26.300 evra, ukazujući na niske cene kojima kosovska vlada namerava da proda "Telekom Kosova", Elektrodistribuciju i kombinat "Trepču".

- Javna poduzeća nisu u vlasništvu vlade ili ministara i premijera koji se trenutno nalaze u njoj. Budući da je javna imovina, vlasništvo svih nas, onih koji su bili pre nas i onih koji će da dođu posle nas, odluku o privatizaciji javnih poduzeća mogu da donesu samo građani Kosova - navode aktivisti pokreta.

- Način na koji vlada koristi privatizaciju javnih preduzeća, prodajući ih što brže i što jeftinije, navodi nas na sumnju da ona ima obaveze i dugove koje pokušava da izbriše prodajom naše imovine - ističu pristalice Aljbina Kurtija.

Iz pokreta je najavljeno da će u septembru organizovati proteste širom Kosova, kako bi sprečili privatizaciju tri najprofitabilnija preduzeća. Prošle nedelje, najverovatnije u režiji "Samoopredeljenja", Priština je bila oblepljena plakatima na kojima se traži hapšenje Hašima Tačija i njegovih saradnika.

(M. S. / Izvor: RTS)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • aleksej

    29. avgust 2012 | 08:31

    zaboravljaju"gradjani kosova"da su te firme drzave srbije i srbskog naroda i da ni oni kao i kriminalac taci nemaju nikakva prava na tu imovinu koju su oteli od pravih vlasnika.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA