NA CRTU OBAMI: Romni je predsednički kandidat republikanaca!

Repuiblikanska partija zvanično je nominovala Mita Romnija za svog predsedničkog kandidata, koji će 6. novembra "odmeriti snage" sa aktuelnim predsednikom SAD Barakom Obamom

  • 0

Republikanska partija u SAD formalno je nominovala Mita Romnija za svog predsedničkog kandidata, koji će na izborima 6. novembra odmeriti snage sa aktuelnim predsednkom Barakom Obamom.

Romni je nominovan na konvenciji koja je danas počela i trajaće samo tri dana zbog tropske oluje "Ajzak" u Meksičkom zalivu. Iz istog razloga je jučerašnje planirano otvaranje konvencije bilo samo simbolično i završeno za nekoliko minuta.

Rezultati anketa pokazuju da su Romni i akutelni predsednik Barak Obama, koji je ponovo kandidat demokrata, otprilike izjednačeni.

Dok su republikanci otvarali konvenciju, Obama je govorio pred oko 6.000 studenata u Ajovi, pokušavajući da oživi stari duh idealizma koji je posle 2008. splasnuo i odbrani svoja reformska dostignuća.

(M. S. / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA