MINISTAR NAJAVIO: Poskupljuje hrana u Srbiji!

- Vlada će se truditi da poskupljenje bude što manje kako građani ne bi bili dodatno opterećeni - rekao je Goran Knežević

  • 1

Hrana u Srbiji će poskupeti, a Vlada će se truditi da to poskupljenje bude što manje kako građani ne bi bili dodatno opterećeni, kazao je ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Goran Knežević.

- Talas poskupljenja hrane zahvatio je ceo svet, a ni mi nismo imuni. Pokušaćemo u saradnji sa ministarstvom trgovine da intervenišemo na domaćem tržistu, ali ne treba biti veliki optimista - rekao je jutros Knežević gostujući na RTS-u.

Prema njegovim rečima, prethodna vlada nije racionalno koristila budžet namenjen za poljoprivredu, tako da postoje mnoga dugovanja, koja će, kako tvrdi, biti isplaćena.

- Mi ćemo poštovati sve dogovore i nakon rebalansa budžeta počećemo sa isplatom drugog dela subvencija - naglasio je ministar.

Knežević je najavio povećanje budžeta za agrar na pet procenata sa sadašnjih dva, usvajanje novih zakona i ulaganje u navodnjavanje jer, kako je rekao, efekti promene klime već su primetni.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • vlada

    29. avgust 2012 | 12:07

    Bice poskupljenja a da gradjani ne osete to poskupljenje??? A plate i penzije kada ce da podignete i da zaposljavate ljude a ne samo da otpustate

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA