PORESKA UPRAVA: Oko 55.000 poslodavaca nije izmirilo obaveze

- Poreska uprava je u julu započela novi način kontrole doprinosa obaveznog socijalnog osiguranja i svakodnevno dobija podatke iz svih poslovnih banaka u Srbiji - kaže Dejan Vidojević

  • 0

Poreska uprava utvrdila je da oko 55.000 poslodavaca nije izmirilo svoje obaveze koje se odnose na doprinose obaveznog socijalnog osiguranja, izjavio je pomoćnik direktora Poreske uprave Dejan Vidojević.

Vidojević je ocenio da je reč o dobrom trendu i poboljšanju, jer je u prethodnom periodu bilo oko 60.000 poslodavaca koji nisu izmirivali ove obaveze.

- Naplata doprinosa u julu je veća za tri procenta u odnosu na prethodni mesec ove godine, odnosno za sedam procenata u odnosu na isti mesec prethodne godine - precizirao je Vidojević.

Vidojević je naveo da je utvrđeno i da je 75.000 poslodavaca u Srbiji izmirilo obaveze koje se odnose na doprinose obaveznog socijalnog osiguranja, ali da oni nisu isplatili zarade, što opet ne znači da nisu na neki drugi način isplatili zarade svojim zaposlenima.

- Poreska uprava je u julu započela novi način kontrole doprinosa obaveznog socijalnog osiguranja i svakodnevno dobija podatke iz svih poslovnih banaka u Srbiji - rekao je Vidojević.

Vidojević je najavio da će do kraja ove nedelje biti završena akcija pozivanja poslodavaca i upozoravanja da nisu izmirili obaveze.

- Ukoliko poslodavci i posle tog upozorenja ne budu izmirili obaveze, Poreska uprava će spiskove tih poslodavaca uputiti u nadležne filijale, koje će takve poslodavce, odnosno poreske obveznike uvesti u postupak kancelarijske kontrole. Na osnovu tog postupka dalje će se sprovoditi naplata odgovarajućih dugovanja - najavio je Vidojević.

(D. Z. / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA