Vučić: Istraga u 27 privatizovanih preduzeća!

"Znam više primera od Kacina koji su se događali u prošlosti, a uveren sam da postoje neki koji bi to pokušali i danas, da se nisu malo uplašili", kaže Vučić i najavljuje izgradnju rusko-srpske fabrike

  • 0

Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da državni organi sprovode istražne radnje u svih 24, kao i još tri druga preduzeća koja su privatizovana u Srbiji.

Vučić je rekao da će se država izboriti protiv korupcije i kriminala, naglasivši da je u tom smislu potrebna svaka vrsta ekspertske pomoći.

On je povodom stava izvestioca Evropskog parlamenta za Srbiju Jelka Kacina da je neophodno da Srbija izvrši kontrolu 24 privatizovana preduzeća, rekao da "će to biti urađeno, pre svega zbog nas, zbog naše dece i budućnosti i naše zemlje".

Vučić je izrazio uverenje i da će rezultati tih istražnih radnji biti poznati relativno brzo, zamolivši ljude da ne pokazuju nestrpljenje. Upitan na šta je konkretno mislio Kacin kada je rekao da država reketira investitore, on je odgovorio da zna više takvih primera od Kacina.

- Znam više primera od Kacina koji su se događali u prošlosti, a uveren sam da postoje neki koji bi to pokušali i danas, da se nisu malo uplašili - rekao je Vučić, naglasivši da se to neće ubuduće dešavati u Srbiji.

Ministar odbrane najavio je da će do kraja godine u centralnoj Srbiji sa srpskim kapitalom biti otvorena nova fabrika složenih borbenih sistema i da će Rusija pomoći u plasmanu proizvoda srpske namenske industrije.

- Uz naš, srpski kapital, svakako pre kraja godine, otvorićemo fabriku u centralnoij Srbiji - rekao je Vučić, prenoseći detalje nedavne posete Moskvi, gde je o modelima saradnje dve države razgovarao s ruskim vicepremijerom Dmitrijem Rogozinom.

On je naveo da "već imamo prototipove oružja koje mislimo da sklapamo" i naglasio da će se deo repromaterijala i oružja uvoziti i potom sklapati u složene borbene sisteme.

- Uveren sam da smo deo kupaca već pronašli - rekao je Vučić, objasnivši da je za plasman naše opreme i naoružanja potrebna pomoć drugih država.

(D. Z. / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA