• 0

Za smrt mladića maloletnicima vaspitne mere!

Apelacioni sud u Beogradu doneo je pravosnažnu presudu kojom su znatno umanjene prvostepene kazne sedmorici maloletnika, koji su 2008. godine brutalno pretukli Sašu Vasića (21), nakon čega je on pao u komu i preminuo!

  • 0

Apelacioni sud u Beogradu doneo je pravosnažnu presudu kojom su znatno umanjene prvostepene kazne sedmorici maloletnika, koji su 2008. godine brutalno pretukli Sašu Vasića (21), nakon čega je on pao u komu i preminuo.
Maloletnik M.H. (16), koji je Saši zadao kobni udarac staklenom pivskom flašom u glavu, osuđen je na vaspitno-popravni dom u trajanju od šest meseci do četiri godine, zbog nanošenja povreda sa smrtnim ishodom! To znači da je samo on dobio istu kaznu, kao i po presudi Višeg suda u Požarevcu, dok su ostaloj šestorici one ili smanjene ili ukinute.

Za M. P. (15), J. M. (16) i B. T. (17), izrečena je samo vaspitna mera pojačanog  nadzora organa starateljstva, jer su se teretili jedino za učešće u tuči. Protiv M. G, S. P. i S. S, koji su u vreme kobne tuče bili stari po 17 godina, Apelacioni sud je obustavio postupak.
Napad na Sašu desio se 13. Aprila 2008. godine, kada su ga ispred diskoteke "Faraon" u Požarevcu pretukla sedmorica maloletnika dok je pokušavao da odbrani svog druga. Nakon što je udaran pesnicama, nogama i pivskom flašom u glavu, Saša je prebačen u požarevačku bolnicu, a potom u beogradski Urgentni centar, gde je pao u komu i preminuo nakon nedelju dana.
Sašini roditelji i sestra ogorčeni su zbog ovakve presude, jer je smatraju nepravednom.
- Smrt moga sina izazvalo je brutalno premlaćivanje, u kojem su učestvovala sva sedmorica napadača. Ipak, veštak je izjavio da je smrt izazvao samo M. H, udarcem flašom u glavu. Zbog toga je jedino on terećen za nanošenje povreda sa smrtnim ishodom, a svi ostali samo za učešće u tuči - kaže očajna Snežana Vasić, Sašina majka.
Ona je najavila da će se zvog ovakve presude, koju smatra skandaloznom, obratiti Ustavnom sudu, a potom i Međunarodnom sudu za ljudska prava u Strazburu.
(D. N.)


Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima