Za smrt mladića maloletnicima vaspitne mere!

Apelacioni sud u Beogradu doneo je pravosnažnu presudu kojom su znatno umanjene prvostepene kazne sedmorici maloletnika, koji su 2008. godine brutalno pretukli Sašu Vasića (21), nakon čega je on pao u komu i preminuo!

  • 0

Apelacioni sud u Beogradu doneo je pravosnažnu presudu kojom su znatno umanjene prvostepene kazne sedmorici maloletnika, koji su 2008. godine brutalno pretukli Sašu Vasića (21), nakon čega je on pao u komu i preminuo.

Maloletnik M.H. (16), koji je Saši zadao kobni udarac staklenom pivskom flašom u glavu, osuđen je na vaspitno-popravni dom u trajanju od šest meseci do četiri godine, zbog nanošenja povreda sa smrtnim ishodom! To znači da je samo on dobio istu kaznu, kao i po presudi Višeg suda u Požarevcu, dok su ostaloj šestorici one ili smanjene ili ukinute.

Za M. P. (15), J. M. (16) i B. T. (17), izrečena je samo vaspitna mera pojačanog  nadzora organa starateljstva, jer su se teretili jedino za učešće u tuči. Protiv M. G, S. P. i S. S, koji su u vreme kobne tuče bili stari po 17 godina, Apelacioni sud je obustavio postupak.

Napad na Sašu desio se 13. Aprila 2008. godine, kada su ga ispred diskoteke "Faraon" u Požarevcu pretukla sedmorica maloletnika dok je pokušavao da odbrani svog druga. Nakon što je udaran pesnicama, nogama i pivskom flašom u glavu, Saša je prebačen u požarevačku bolnicu, a potom u beogradski Urgentni centar, gde je pao u komu i preminuo nakon nedelju dana.

Sašini roditelji i sestra ogorčeni su zbog ovakve presude, jer je smatraju nepravednom.

- Smrt moga sina izazvalo je brutalno premlaćivanje, u kojem su učestvovala sva sedmorica napadača. Ipak, veštak je izjavio da je smrt izazvao samo M. H, udarcem flašom u glavu. Zbog toga je jedino on terećen za nanošenje povreda sa smrtnim ishodom, a svi ostali samo za učešće u tuči - kaže očajna Snežana Vasić, Sašina majka.

Ona je najavila da će se zvog ovakve presude, koju smatra skandaloznom, obratiti Ustavnom sudu, a potom i Međunarodnom sudu za ljudska prava u Strazburu.

(D. N.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA