AFERA TATON Prelić poručio: Predaću se ako bude novog suđenja!

Roditelji vođe Partizanovih navijača, koji je u bekstvu osuđen na 15 godina zbog smrti Brisa Tatona, pitaju ko je iz policije sklonio snimak događaja i zašto očevici nisu pozvani u sud da svedoče

  • 6

Vođa navijačke grupe "Alkatraz" Đorđe Prelić (28), kome je Apelacioni sud smanjio kaznu sa 35 na 15 godina kao organizatoru ubistva Brisa Tatona, spreman je da se preda i dokaže da nije kriv za zločin ako mu bude omogućeno pravedno suđenje, kažu za Telegraf.rs njegovi roditelji Tereza i Milorad Prelić.

U isto vreme, Zora Dobričanin Nikodinović i Svetozar Vujačić, branioci Ivana Grkovića i Dejana Puzigaće, koji su osuđeni za ubistvo Tatona, podneli su Višem sudu u Beogradu zahtev za ponavljanje krivičnog postupka. Ukoliko tročlano vanraspravno sudsko veće ovog suda usvoji zahtev, postupak će biti ponovljen za svih 14 navijača Partizana, koji su učestvovali u masovnoj tuči na Obilićevom vencu kada je nastradao Taton.

Tereza i Milorad Prelić veruju da će se ponoviti sudski proces u kojem će biti prihvaćeni novi dokazi i pozvani novi svedoci.

- Naš sin je spreman da se preda ako mu bude omogućeno pravedno suđenje i poligrafsko ispitivanje kako bi dokazao da nema veze s ovim slučajem. Očekujemo da će se novo suđenje odvijati bez političkih i medijskih pritisaka. Đorđe je satanizovan pre nego što je suđenje i počelo. Konačno je došlo vreme za istinu, koju su dugo pokušavali da sakriju od javnosti - kaže Tereza Prelić, pa nastavlja:

- Pitamo se ko je sklonio snimak događaja i zašto očevici nisu pozvani u sud da svedoče? Kamera koja je snimila događaj bila je u vlasništvu dvojice mladića, koji su imali neku vrstu dnevenog boravka za decu. Oni su najavili da će svedočiti, ali su posle toga promenili brojeve telefona i adrese. Pozivamo svedoke da se jave i kažu šta su videli i ko im preti. Tada će biti jasno da navijači ne prete svedocima, već da ih policija zastrašuje – ističe naša sagovornica.

Roditelji Prelića ističu da je u interesu njihovog sina da što pre dođe i da mu se sudi u normalnim uslovima.

- Najvažnije mu je da suđenje bude fer i korektno kako bi sutra mogao da gleda svoje dete kako raste. Ono od čega je pobegao je velika nepravda i laž koju je neko servirao. Mediji su posle presude objavili da je u Holandiji, a potom da je na periferiji Beograda, gde tobože ima kuću s kamerama. Plasirano je da ga štite nekakvi karteli. Pa, nije ovo Kolumbija! Rasplet tek predstoji, jer je dosadašnje suđenje bilo farsa. Gubitak Brisa Tatona je nenadoknadiv. Njegova smrt nas je iskreno pogodila, ali i zauvek promenila živote. Želimo samo pravdu i istinu i za nju ćemo se boriti - ističu Milorad i Tereza Prelić.

Prelić se nalazi u bekstvu otkako je 17. septembra 2009. Francuz Bris Taton teško pretučen u centru Beograda. Taton je od posledica batina preminuo 12 dana kasnije.

(A. T./ Tanjug)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA