• 0

AFERA AGROBANKA: Pritvor dvojici procenitelja do 30 dana

U Tužilaštvu za organizovani kriminal je saslušan i osumnjičeni Miloš Marković, direktor preduzeća "Luton", kome je izrečena mera zabrane napuštanja stana

  • 0

Dvojici osumnjičenih u slučaju "Agrobanka" Stojanu Stojanovu i Zvezdanu Damjanoviću je posle saslušanja, a na predlog tužioca za organizovani kriminal, određen pritvor do 30 dana.
Takođe, u Tužilaštvu za organizovani kriminal je saslušan i osumnjičeni Miloš Marković, direktor preduzeća "Luton", jedno od povezanih pravnih lica u "Habit sistemu", protiv koga je 26. avgusta doneta naredba o proširenju istrage.

Na predlog Tužilaštva za organizovani kriminal, sudija za prethodni postupak je doneo odluku kojom je Markoviću izrečena mera zabrane napuštanja stana.
Stojanov i Damjanović se sumnjiče da su izvršili krivično delo zloupotreba službenog položaja iz člana 359 Krivičnog zakonika.
Protiv Stojanova i Damjanovića je Uprava kriminalističke policije podnela krivičnu prijavu i dostavila dokaze, dokumentaciju i druge materijale prikupljene u toku predistražnog postupka koji je pokrenut februara ove godine.
Stojanov i Damjanović su za potrebe "Agrobanke" obavili procenu vrednosti nekretnina preduzeća "Western stile", "Habitfarm" i drugih povezanih preduzeća koje su založene kao obezbeđenje za kredite odobrene od strane oštećene banke.
(Telegraf.rs / Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima