RUŠENJE PREDRASUDA: Mladi Avganistanci kao pasionirani skejteri (FOTO)

Evo slika koje greju srce: neprofitna škola za skejtbording u Kabulu ima za cilj da osnaži i ujedini omladinu "Skejtistana" i da, koliko je u njihovoj moći, život u zemlji rastrzanoj građanskim ratom učini koliko-toliko normalnim

  • 0

Kada pomislimo na Avganistan, zemlju rastrzanu građanskim ratom izazvanim američkom invazijom iz jeseni 2001. godine, pomislimo na stradanje, bedu, siromaštvo, zaostalost, glad, bombe i bombaše-samoubice - drugim rečima, pakao na zemlji.

 

Ali foto galerija koja se pred vama nalazi prikazuje jedan drugačiji Avganistan, prikazuje Avganistan koji živi normalnim životom (koliko je to moguće), prikazuje ovu nesrećnu zemlju koja diše drugačijim plućima, vedrim i zdravim - jer prikazuje njenu mladež čija se interesovanja ni po čemu ne razlikuju od interesovanja omladine koja hoda ulicama gradova zapadnih zemalja.

 

Akcija neprofitne organizacije ima za cilj da decu države podeljene između talibana i snaga vernih proameričkom režimu u Kabulu, poduči veštini vožnje skejtborda: prevoznog sredstva koje je nama sasvim normalno, ali koje je krajnje neuobičajeno deci koja su do juče gajila mak. Bilo u bukvalnom, bilo u prenesenom značenju.

 

Ostale fotografije možete pronaći na Fejsbuk stranici ove grupe, simbolično nazvane: Skejtistan.

 

Pogledajte našu foto galeriju:

 

 

(M. B.)

 

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA